DIVLJAO BMW-OM U ZAGREBU: Pomeo automobile, ogradu, stablo – zapaljeni auto zapalio i kuću

Nakon što je poletio zrakom zaustavio se na način da je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću na kućnom broju 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje.

U priopćenju PU zagrebačke se kaže:

Jučer 17. travnja oko 22,10 sati 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registracijskih oznaka, a kretao se Jelkovečkom ulicom u smjeru sjevera. Dolaskom do raskrižja s Bjelovarskom ulicom zaustavio se na znak crvenog svjetla na semaforu.

Na znak uključivanja zelenog svjetla u naglom kretanju i skretanju u desno, a ujedno i uz namjerno postignutu gornju granicu dopuštenog broja okretanja motora prosklizali su mu zadnji kotači zbog čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na parkiralište ispred kućnog broja 38A Bjelovarske ulice.

Tu je naletio na prednji dio parkiranog osobnog automobila marke Renault zagrebačkih registracijskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba te se udaljio s mjesta nesreće. Nekoliko minuta kasnije, oko 22.15 sati, vozeći se Sesvetskom cestom u smjeru istoka, po dolasku do kućnog broja 74, uz najvjerojatnije neprilagođenu brzinu, u kočenju je prešao na prometnu traku za skretanje na krak 11 Kraljevački Novaki gdje je prednjim dijelom naletio na rubni kamen razdjelnog otoka, a zatim u zadnji lijevi bočni dio osobnog automobila marke Seat Cordoba zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je navedenim krakom u smjeru sjevera upravljala 44-godišnjakinja.

Uslijed siline naleta, BMW je odbačen u smjeru jugoistoka na rubni kamen, metalni stup javne rasvjete i upravljačku kutiju semafora. Nakon toga odbačen je u zrak te je prednjim donjim dijelom vozila naletio na ogradu, stablo, metalne stupove, a zaustavio se na način da je prednjim dijelom vozila naletio na obiteljsku kuću na kućnom broju 82 u vlasništvu 77-godišnjakinje.

Požar koji je pri tome izbio na automobilu proširio se na obiteljsku kuću. Požar su ugasili vatrogasci. Liječnička pomoć 31-godišnjaku je pružena u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen dok drugih ozlijeđenih osoba nije bilo.