DIVLJANJE U ZAGREBU: Muškarac (40) pucao po staračkom domu – uhićen je

Policija je uhitila 40-godišnjaka za kojeg se sumnja da je u nekoliko navrata iz svojeg stana preko puta staračkog doma na Medveščaku pucao u stakla i šetnicu po kojoj se kreću korisnici tog doma.

U priopćenju PU zagrebačke se navodi:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom“ i kaznenog djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni u četiri navrata i to od sredine ožujka do kraja srpnja 2022. godine u popodnevnim satima na području Medveščaka s prozora na I. katu stambene zgrade, iz zračne puške marke „GAMO“, iz neutvrđenog razloga ispalio neutvrđenu količinu zračnog streljiva tzv. „diabola“ u smjeru prozora kuhinje i pješačke staze doma za starije i nemoćne osobe. Tako je u dva navrata, oštetio prozor kuhinje, dok su se u to vrijeme unutra nalazili zaposlenici.

U ponedjeljak 25. srpnja, policijski službenici s Medveščaka su temeljem Naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavili pretragu stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni te je pronađena i oduzeta zračna puška te streljivo, a koji se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.