DIVLJANJE U OSIJEKU: Bacio “felgu” s gumom na autobus i probio staklo – mogao ubiti vozača

Osječka policija traga za osobom koja je, iz samo njoj poznatih razloga, 22. siječnja sa željezničkog nadvožnjaka u Svilajskoj ulici u Osijeku bacila automobilsku “felgu” s gumom na vjetrobransko staklo gradskog autobusa.

Šteta na autobusu, zbog razbijene “šajbe”, iznosi oko 4500 eura, a policija traga za počiniteljem, kojeg čeka kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine. Za to kazneno djelo predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina, javlja Glas Slavonije.

Prema dostupnim informacijama, u autobusu je osim vozača bilo i nekoliko putnika, no, srećom, nitko nije ozlijeđen. Iako je policija očevid na mjestu događaja obavila istoga dana, o događaju je izvijestila nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva od tvrtke čiji je autobus. Inače, radi se o nadvožnjaku kojim prometuju vlakovi od Osijeka prema Zagrebu, a nerijetko njime idu i pješaci koji hodaju prugom iako to ne smiju.

Teško je shvatiti što je nagnalo ovog vandala da ugrozi život vozača i putnika u autobusu. Zbog težine i veličine kotača, koji je razbio vjetrobransko staklo, vrlo lako se moglo dogoditi da usmrti vozača. Srećom, do toga nije došlo, a vozač je nakon refleksne reakcije uspio zadržati kontrolu i autobus parkirati na prvo ugibalište uz Svilajsku. Odmah je pozvana policija, no do njezina dolaska vandal je već pobjegao. Obavljen je očevid i utvrđena visina štete na autobusu.