DIVLJANJE U GRAČACU: Mladić (29) prijetio silovanjem i ubojstvom ženama od 92 i 62 godine

Muškarac (29) sumnjiči se da je u subotu oko 18.30 sati u Gračacu na livadi fizički napao 93-godišnju ženu, a potom i na 62-godišnjakinju, te im je prijetio ubojstvom i silovanjem, a lakše ih je ozlijedio.

Žene su uspjele pobjeći do kuće, krenuo je za njima, provalio dvorišna vrata i ušao u kuću, gdje je je nastavio s prijetnjama, doznaje se od policije.

U pomoć im je došao 70-godišnjak, ali ga je osumnjičeni fizički napao udarajući ga najprije šakom u glavu, a potom rukama i nogama po tijelu pri čemu ga je teško ozlijedio.

Potom je nastavio prijetiti i zlostavljati obje žene sve do 21.30 sati, kada se udaljio iz kuće, a one su pozvale policiju.

Ubrzo nakon dojave policijski su ga službenici uhitili u Ulici Ante Starčevića u Gračacu nešto iza 22 sata, te ga uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela prijetnje, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnih prostora, bludnih radnji te teških tjelesnih ozljeda predan je pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske