DIVLJANJE TORCIDE: Napali policiju – u masovnoj tučnjavi propucane dvije osobe

U subotu kasno navečer je došlo do velikih nereda na autocesti A1 kod odmorišta Desinec, između Zagreba i Karlovca, a nakon utakmice Dinama i Hajduka u kojoj je Dinamo pobijedio 3:1.

Izvor: Media servis

Tijekom organizirane preprate gostujućih navijača policija je zbog odbijanja napada na sebe uporabila sredstva prisile i stavila masovno protupravno ponašanje pod nadzor, priopćili su iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Privođenja, očevid i kriminalističko istraživanje u tijeku. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Sinoć oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor.

U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika.

Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti. Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.”