DIPLOMATSKI IZVORI: Zelenski putuje u Vatikan, sastat će se s papom Franjom

Na ukrajinskom tlu i dalje bijesne bitke. Iako je prvi čovjek Ukrajine Volodimir Zelenski jučer kazao da će se na njihovu veliku protuofezivu morati čekati, manji protunapadi već su krenuli.

Izvor: Media servis

Pojedini ruski ratni dopisnici izvještavaju kako su ukrajinske oružane snage počele s protunapadima u blizini Soledara i Bahmuta, dok Zelenski neprijateljima poručuje:

”Neprijateljske zastave nikada neće zavladati na našoj zemlji, a naš narod nikada neće biti porobljen. Otpornost u borbama, snaga u našim akcijama, hrabrost i preciznost naših ratnika je ukrajinska neovisnost koja će biti trajna, koju jačamo i tako ćemo nastaviti”.

A upravo bi se Zelenski u subotu u Vatikanu mogao sastati s papom Franjom, tvrde diplomatski izvori. Putovanje nije službeno najavljeno, a Kijev nije komentirao takve navode s obzirom da nikada ni ne iznosi pojedinosti predsjednikovih putovanje iz sigurnosnih razloga.

Podsjetimo, Papa je nedavno izjavio da je Vatikan uključen u mirovnu misiju u pokušaju okončanja sukoba između Rusije i Ukrajine, no nisu poznati detalji te inicijative.