DION DRENA BELJO NAPUSTIO OSIJEK: Potpisao za Augsburg – ne zna se iznos transfera

Dion Drena Beljo, 20-godišnji ofenzivac, novi je igrač bundesligaša Augsburga nakon što je NK Osijek prihvatio ponudu iz Njemačke, a Beljo usuglasio detalje višegodišnjeg ugovora s ovim bundesligašem.

Dion Drena Beljo je u Osijeku prošao put od juniora do prve momčadi za koju je upisao 35 nastupa uz devet pogodaka i tri asistencije.

Beljo je u Osijek stigao 2019. godine iz Cibalije, a prije debija za prvu momčad nastupao je i za juniore te drugu momčad Bijelo-plavih, stoji na webu kluba s Drave.

“Hvala Dionu na svemu što je pružio našem klubu i svakako mu želimo puno uspjeha u nastavku karijere. Novi su izazovi pred njim, uvjeren sam da će se brzo prilagoditi i uskoro se potvrditi u jednoj od najkvalitetnijih liga na svijetu.

Čestitam i obitelji kao i svima koji su bili uključeni u njegov igrački razvoj da bi došao do jednog ovako značajnog transfera. Pregovori su bili dugotrajni i jako zahtjevni, ali dobra komunikacija s Augsburgom i Dionovom agencijom Roof doveli su do toga da ih zaključimo na zadovoljstvo svih strana, rekao je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.

Transfermarkt je vrijednost Belje procijenio na 6.5 milijuna eura, nije objavljeno koliko je za njega plaćeno, a neki mediji pišu kako je riječ o manje od pet milijuna.