DIO HDZ-A NAPADA DALIĆ: Bila je donatorica stranke Pametno – odabrao Andrej Plenković

martina dalić

Bivša HDZ-ova ministrica financija i nova ministrica gospodarstva Martina Dalić već je postala predmet napada i raznih objeda nezadovoljnih HDZ-ovaca.

Podsjetimo, Dalić je napustila HDZ zbog neslaganja s politikom bivšeg predsjednika Tomislava Karamarka, a sada se među ostalim našla i na nišanu jer je uoči prošlogodišnjih izbora dala donaciju stranci Pametno.

Bernarda Holjevac objavila je na svome Facebooku izvadak iz izvješća o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe.

“Martina Dalić – ministrica gospodarstva, donatorica stranke Pametno! Odabrao Andrej Plenković!”, napisala je Bernarda Holjevac. Istovremeno, kolegama koji se slažu s njom, a ne službenom politikom stranke poručuje sljedeće:

“… ne izlazite iz HDZ-a. To hoće. Reći će da su ‘ekstremnu desnicu’ potjerali. HDZ je više naš nego njihov. Ne dajte im gušta da im bude komforno. Okrenimo pilu naopako. Ne mogu nas sve potjerati”.

Na televiziji N1 je pak gostovao Ivica Puljak iz stranke Pametno i govorio o donaciji koju je Martina Dalić dala lani njegovoj stranci.

Na pitanje kako komentira novonastalu situaciju u kojoj se napada gospođa Dalić, odgovorio je: “Mislim da je to vrsta unutarhadezovskih borbi. Nama je drago da nas je gospođa Dalić donirala i prepoznala ono što i ostali stručnjaci, a to je najbolji program koji je ikad izrađen u Hrvatskoj. Za ove izbore smo ga unaprijedili i sve što sadašnja Vlada priča mi smo pretočili u brojke. Program je i sada na raspolaganju i nadamo se da će Vlada uzeti nešto iz njega.”