DINAMU PRIJETI KAZNA: Među navijačima u Bruxellesu i zastava s ustaškim “U”

Podijelite članak

uefa

Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o pokretanju postupka u vezi događaja na utakmici 2. kola UEFA Europa lige u kojem je Dinamo gostovao kod Anderlechta u Bruxellesu, objavio je Dinamo na svojoj službenoj web stranici.

Otvorena je istraga prema prijavi službenih osoba po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Odluku o eventualnoj odgovornosti i kazni, UEFA će donijeti na sjednici Disciplinske komisije 18. listopada 2018.

Dinamo bi mogao biti kažnjen igranjem pred praznim tribinama protiv Spartaka iz Trnave u četvrtom kolu Europske lige, posebno zbog zastave s ustaškim obilježjem koja se na trenutak pojavila na tribinama stadiona u Bruxellesu, a kasnije je maknuta. No, šteta je počinjena i sada se čeka odluka UEFA-e.

Spornu zastavu navodno na stadion nisu donijeli BBB-ovci, već jedan navijač iz Njemačke kojeg su BBB-ovci upozorili da ju makne, što je on i učinio, ali je ona već bila viđena.

Dinamo 25. listopada gostuje u Trnavi protiv Spartaka, a igrat će se pred praznim tribinama, jer je Spartak kažnjen zbog rasističkih pjesama njegovih navijača.

Sada bi se moglo dogoditi da se i uzvratni susret u Zagrebu igra bez publike, ako bude takva kazna za Dinamo.

Podsjećamo kako je ove sezone Dinamo već platio 77.000 eura, a čeka i kaznu za domaću utakmicu protiv Fenerbahčea.

Nakon dva kola Dinamo je prvi na ljestvici skupine sa šest bodova, Fenerbahče i Spartak imaju po tri boda, dok je Anderlecht bez bodova.

Komentiraj