DINAMU POSJED, HAJDUKU POBJEDA: Slavili u derbiju golom Sahitija

Uvijek najveći hrvatski derbi drugi put se ove sezone u SuperSport HNL-u igrao u sklopu desetog prvenstvenog kola, a Hajduk je na Poljudu igrao protiv Dinama.

U 6. minuti sjajan dribling Vidovića u 16 metara Hajduka, Vidović pada i tražio je penal, ali sudac Pajač je pustio igru.

Dvije minute kasnije velika pogreška Nevistića. Na ubačenu loptu išao je krivo i ona mu je ispala, došla do Odjidje koji je gađao u mrežu, ali Šutalo je očistio s crte.

U 14. Sigur je srušio Bulata na opasnoj poziciji za šut. Udaljenost je nekih 25 metara. Petković je oucao preko gola.žMinuta je 25. i Dinamo ima posjed lopte 64:26. Dinamo je sakrio loptu Hajduku.

U 33. Livaja je nešto prigovarao Pajaču, unio mu se u lice i zaradio je žuti. Potom je još prosvjedovao i bacio loptu.

U 44. veliki problem za Dinamo veliki problem za Dinamo. Petković se ozlijedio i ne može. U igru će morati ući Josip Drmić.

Leko odmah mijenja u drugom poluvremenu. Trajkovski je ušao umjesto Odjidje, a Žaper umjestio Sigura.

U 48. dobra kombinacija Dinama i udarac Bulata malo pokraj gola. U 53. Bulat sjajno puca, ali pogađa Uremovića koji pada od snažnog udarca.

Onda u 59. Hajdukmvodi u tri poteza. Pogađa Sahiti.  Hajduk vodi. Dinamo je bio u napadu, obrana je bila jako visoko, Lučić je ispucao na Trajkovskog, ovaj glavom prebacuje za Sahitija, koji krasno zabija pokraj Nevistića.

U 60. Jakirović radi dvostruku zamjenu. Izašli su Vidović i Emreli, ušli su Ademi i Kaneko. Dinamo napada, ima posjed, ali ne zabija, U 73. ušli su Kulenović umjesto Bulata i Mihaljičenko umjesto Ljubičića.

HAJDUK: Lučić, Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak, Sigur, Krovinović, Sahiti, Odjidja, Benrahou, Livaja.

DINAMO: Nevistić, Moharrami, B. Šutalo, Perić, Ljubičić, Mišić, Bulat, Baturina, Vidović, Petković, Emreli