DINAMU NOVA TRI BODA: Pobjeda u Varaždinu – sjajan kapetan Ademi

Dinamo je u 27. kolu gostovao u Varaždinu nakon pauze zbog pandemije koronavirusa. Prva prvenstvena utakmica s novim trenerom Igorom Jovičevićem.

Na početku je Dinamo pustio Varaždinu inicijativu, a onda krenuo po bodove. Varaždinci su slomljeni u tri minute.

U 14. sjajan prodor. Kadzior je odlično proigrao Ademija koji se našao sam pred vratarom i gurbuo mu loptu kroz noge za 0:1.

Tri minute kasnije opet je na sceni kapetan Ademi. Opet je odlično uletio u kazneni prostor, no biva srušen.

Bio je to kazneni udarac, koji je Petković realizirao tako što je vratara Nevistića poslao u jednu stranu, a loptu u drugu za 0:2. Dinamo potom umrvljuje igru, ali i dalje opasno napada.

U 34. minuti sjajan udarac domaćeg igrača Drožđeka s nekih 17 metara. Ali sjajni Livaković skida loptu iz samih rašlji. Tri minute kasnije odlična prilika za Dinamo.  Puca sjajno Gvardiol, ali sada paradom skida Nevistić. I na samom kraju poluvremena opet Nevistić sjajno brani udarac Gojaka.

Dinamo je u drugom poluvremenu krenuo s polla snage, ali i to je bilo dovoljno da se nosi s Varaždinom, koji je pokušavao doći do gola, ali u završnisi su domaćini bili neprecizni. I Dinamo je mogao do trećeg zgoditka.

U 66. Sandro Kulenović mijenja Brunu Petkovića u vrhu napada dok Marko Đira ulazi umjesto Nikole More. Varaždin pokušava doći do zgoditka i uspijeva u 79. minuti kada odlično pogađa Obregon. Dinamo je kažnjen za opuštanje i do kraja je morao potegnuti da bi se iz Varaždina vratio s pobjedom.

Na kraju ulazi Marin i u sudačkoj nadoknadi postiže zgoditak za 1:3.

Varaždin: Nevistić, Mamić, Novoselec, Rodin, Stolnik, Djou, Đurasek, Glavina, Drožđek, Petković, Benko

Dinamo: Livaković, Leovarc, Dilaver, Gvardiol, Moharrami, Moro, Oršić, Gojak, Ademi, Kadzior, Petković