DINAMU NOVA 3 BODA: Jači od Lokomotive, četiri stative i samo 2:1

Dinamo i Lokomotiva igrali su na Maksimiru susret 19. kola SuperSport HNL-a.

Dinamo je krenuo silovito i već u 8. minuti zabio je Baturina nakon dobre lopte Špikića, ali je Baturina bio dva metra u zaleđu pa je gol poništen.

U 12. minuti velika prilika. Špikić je dobio sjajnu loptu, zaobišao je golmana, ali je iskosa pogodio stativu. Lopta se odbila u noge Baturini koji s deset metara pogađa Pivarića na gol liniji.

U 21. Dinamo pogađa gredu. Baturina sjajno do Ljubičića koji sa 16 metara gađa rašlje, ali pohađa gredu.

U 29. opet stativa.  Igrač Lokomotive je ispuca loptu i napucao De Haasa od kojeg se lopta odbija u stativu. I onda u 35, konačno Dinamo zabija. Ivanušec je centrirao, Ristovski glavom zabio, pogodio stativu, ali je pratio loptu i ponovno na nju natrčao i pospremio glavom u mrežu za 1:0.

U 38. Drmić je proigrao Špikića koji je uletio u šesnaesterac, ali u velikoj prilici pucao je u vratara Čavlinu.

Lokomotiva ima tri izmjene na početku drugog dijela. Izašli su Tuci i Salihu, Goričan, a ušli su Aliyu, Mamić i Milićević. I u 47. Livaković bravurozno spašava Dinamo.  Aliyu je s dao idealnu loptu za Stojkovića koji je odapeo u sam kut, ali Livaković je nesavladiv.

U 58. Miličević ubacuje s lijeva i pogađa stativu. I u kontri Dinamo zabija za 2:0. Ristovski je krasno odigrao za Špikića koji se nalazi Baturinu a on zakucava za  MARTINA BATURINU, a on rutinski zakucava loptu za 2:0.

Ali Lokomotiva igra bolje u drugom dijelu i ne predaje se i u 64, je 2:1. Smakaj je krasno prebacio obranu, Ristovski je zakasnio, a Pivarić iz voleja lijepo pogodio sami kut. Probio je mrežu pa sudac najprije nije ni vidio da je zgoditak.

Izlaze Baturna i Drmić, a u igri su Bulat i Emreli. Lokomotiva je mogla izjednačiti u 71. Velika nepažnja obrane Dinama. Milićević je sjajno na drugoj strani šesnaesterca našao Cipetića koji puca ali lopta ide malo pokraj stative.

U 81. Moharrami mijenja Špikića. Dinamo ostaje s 10 igraša. Mišić je dobio drugi žuti i isključenje. Slobodnjak iz opasne zone za Lokomotivu. Ali Kulenović loše puca. Zanimljivo Dinamo je napravio ukupno tri prekršaja i od toga dva je načinio Mišić.

Dinamo opasno visi. Lokomotiva napada. Tri minute nadoknade.

Sastavi
DINAMO: Livaković – Ristovski, J. Šutalo, Perić, Ljubičić – Mišić, Ademi – Špikić, Baturina, Ivanušec – Drmić

LOKOMOTIVA: Čavlina – Cipetić, Salihu, De Haas, Pivarić – Marić, Smakaj – Goričan, Tuci, Stojković – Kulenović