DINAMOVAC MACHADO: Ulovit ćemo Rijeku i postati prvaci!

MachadoDinamova ‘desetka’, Paulo Machado u ekskluzivnom razgovoru za službenu klupsku stranicu govorio je o iskustvu u Dinamu, trenutnoj sezoni, impresijama našeg glavnog grada.

Portugalac, kojem je 30 godina, već tri sezone nosi broj 10 na leđima, broj koji su kroz bogatu povijest nosili legendarni Milan Antolković, Marko Mlinarić, Zvonimir Boban, Luka Modrić, Sammir. U prošlom derbiju protiv Hajduka (0:0) Machado je odigrao svoju jubilarnu 100-tu natjecateljsku utakmicu za Dinamo. S obzirom na to da se Machado ne voli pojavljivati u medijima, ta 100-ta utakmica bila je povod za intervju iskusnog Portugalca, koji je na samom početku rekao:

– U Dinamu se osjećam vrlo dobro. Na samom početku bilo je teško zbog adaptacije na novu sredinu, ali nakon tri godine sve je u redu. Ovdje se osjećam kao kod kuće, volim igrati sa svojim suigračima tako da je sve u redu u ovom trenutku.

U javnosti prevladava mišljenje kako stranci često u Dinamu ne pokazuju dovoljnu motiviranost kao primjerice domaći igrači. Koliko je istine u toj tvrdnji?

– Nema tu istine, jer svi smo mi profesionalci. Govorim isključivo o sebi, kad sam došao ovdje iz Olympiacosa bila je potrebna faza aklimatizacije. U Grčkoj su stadioni bili puni, dok ovdje nažalost to još nije slučaj. Ali, jednostavno ako nemate motivacije, nogomet nije igra za vas. Mi imamo motivacije koja je uvijek prisutna kod naše momčadi.

U novu sezonu Dinamo je ušao s promjenom na trenerskoj klupi, došao je ikona kluba Zlatko Kranjčar i donio plasman u Ligu prvaka. Pogled prema bližoj budućnosti tada je izgledao optimistično, a onda je sve krenulo u krivom smjeru…

– Trener Kranjčar bio je sjajan, plasirali smo se u skupine Lige prvaka drugu godinu uzastopno. Kasnije je došao taj niz negativnih rezultata, nakon RB Salzburga neshvatljivo smo pali. Teško je sada govoriti o razlozima, možda smo se previše opustili, mislili da smo plasmanom u Ligu prvaka ostvarili sve ciljeve. Međutim, nogomet nije takav. Kada igrate Ligu prvaka morate težite vrhunskom nivou, nažalost do sada za Dinamo to nije bio slučaj.

Koliko zapravo nedostaju Eduardo, Pjaca i Rog?

– Neizmjerno puno! Eduardo je imao pregršt iskustva, poznavao je momčad i svojim obranama mogao je prolomiti utakmicu. Pjaca i Rog su bili ključni u ofenzivnom dijelu igre, i naravno da svi nedostaju. Sada imamo gotovo iste igrače, ali isto tako više nije sve isto kao prije.

Novi trener, Ivajlo Petev na svojoj inauguraciji govorio je kako želi da Dinamo igra kao momčad. Ističe se stalo kako Modri imaju kvalitetne igrače, ali ne i momčad.

– Da, ponekad je to problem. Imate kvalitetne pojedince, ali ne igrate kao cjelina, kao momčad. Ako svi ne igraju za i kao momčad, pojavit će se problemi. Također, promjena trenera i formacije dosta je utjecalo na trenutno stanje. Sada s novim trenerom, koji vrlo dobro radi do sada, naziru se konture momčadske igre. Vjerujem da ćemo u idućih nekoliko utakmica to prezentirati i biti sve bolji.

Pogledom na ljestvicu ovosezonsko prvenstvo Hrvatske izgleda zanimljivo. Rijeka bježi nekoliko bodova, je li momčad s Rujevice sazrila za bitku za naslov prvaka?

– Do sada su bili bolji od nas, jer smo se malo poskliznuli u prvenstvu. Rijeka sada uživa u ovom trenutku te ima više samopouzdanja od nas. Ali, za nekoliko utakmica promijenit ćemo se kompletno. Mogu oni osvojiti naslov, ali smatram da će na kraju Dinamo biti taj koji će slaviti novu titulu. Prošle sezone bila je slična situacija, imali su četiri boda prednosti i naposljetku smo bili ti koji su slavili naslov prvaka.

 

 

 

Komentiraj