DINAMO U FINALU KUPA: Još jednom nadvisio Hajduk na Poljudu – zabio Kulenović

Na Poljudu su za finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igrali Hajduk i Dinamo, a Rijeka je protiv Lokomotive već izborila finale.

Glavni sudac utakmice je Fabio Maresca, pomoćnici su Valerio Colarossi i Christian Rossi. VAR sudac je Daniele Paterna, a AVAR Francesco Meraviglia, svi Talijani.

Jakirović je prilično izennadio sastavom u kojem je Kulenović u prvih 11. Ozlijeđeni Marko Livaja nije ni na klupi Hajduka.

U 6. minuti sjajna prilika za Dinamo.  Sučić je ostao sam, ubacio je u pet metara gdje je sam bio Bruno Petković, ali njegov udarac odlazi preko gola. Minutu kasnije Kalinič u prilici za Hajduk, ali brani Nevistić.

U 15. minuti Dinamo vodi nakon sjajne akcije. Akciju je počeo Baturina, koji je krasno prošao, dodao za Petkovića čiji šut s 16 metara brani Kalinić, ali na odbijenu loptu natrčava Sandro Kulenović te iz blizine zabija za 0:1.

Potom se ozlijedio vratar Hajduka Kalinić i ušao je Lučić. U 22.
lijep ubačaj Brekala, u skoku je bio Kalinić, ali Theophile sjajno čisti.

U 30. umalo gol za Dinamo, ali je Lučić uspio na vrijeme istrčati izvan 16 metara i izbaciti loptu u polje. Dvije minute kasnije Pierre Gabriel je protutnjao po lijevoj strani, ubacio, a Špikićev šut ispod grede Lučić sjajno brani.

U 38. sjajna prilika za Dinamo.  Dva na jedan su išli Sučić i Kulenović, Sučić je dodao Kučenoviću koji puca, ali golman Hajduka brani zicer. Dvije minute kasnije nova obrana Lučića, opet je pucao Kulenović s 16 metara.

Dinamo je mnogo bolja ekipa. Niže prilike. Lučić spašava Hajduk koji je nemoćan. I navijači Hajduka negoduju koliko Dinamo drži Hajduk u njihovih 16 metara. U sudačkoj nadoknadi lijepo bježi u kontri Kulenović, ali Lučić opet brani i spašava Hajduk.

U drugom dijellu u 50.  Baturina pokušava izvesti korner, ali sa tribine ga navijači Hajduka gađaju sa svakojakim predmetima. Minutu kasnije pokušao je Petković s 18 metara, ali točno u Lučića. Dinamo dominira, Hajduk nešto pokušava.

U 59. lijepo je gađao Krovinović s 22, 23 metra, ali Nevistić paradom hvata živu loptu.

U 65. Karoglan opet mijenja. Ulaze napadač Trajkovski i Pukštas, a izlaze Brekalo i Kleinheisler. Dinamo mijenja. Izlazi Baturina, ulazi Bulat. Kod Dinama ulazi Bulat umjesto Baturine.

U 72. minuti euforija na stadionu. Prvi put za Hajduk ulazi Perišić. Potom napad Hajduka, puca Šarlija, ali brani Nevistić. Hajduk daje sve u napad… Minuta je 77. Kod Dinama ulaze Šutalo i Hoxha. Izlaze Kulenović i Špikić.

Tri je minute do kraja. Hajduk pokušava, ali Dinamo odolijeva.

Šestt mionuta sudačke nadoknade. Jakirović mijenja. Ulaze Japanac Ogiwara i povratnik Marko Rog, a izlaze Sučić i Ristovski.

U 96. Sigur pogađa gredu.

DINAMO: Nevistić, Theophile, Perković, Pierre Gabriel, Ristovski, Mišić, Sučić, Špikić, Baturina, Petković, Kulenović

HAJDUK: L. Kalinić, Moufi, Šarlija, Prpić, Hrgović, Sigur, Krovinović, Kleinheisler, Benrahou, Brekalo, N. Kalinić.