DINAMO U EUROPA LIGI: Oršićeva golčina za “ljubav” Vlašiću i pobjedu nad West Hamom

Dinamo je u Londonu igrao protiv West Hama susret zadnjeg, 6. kola skupine H Europa lige.

Glavni sudac utakmice je Maurizio Mariani koji nikad nije sudio hrvatskom klubu ili reprezentaciji.

I nije moglo bolje. U 4. minuti golčinom se vraća Mislav Oršić. Primio je loptu na desnoj strani, izborio se za udarac i fantastično pogodio suprotne rašlje!

Dinamo dobro stoji, pokušao je Andrić, pa Štefulj… Dinamo dominira, ali u 19. minuti prilika za domaćine. Ashby je prošao Štefulja, nabacio, a 17-godišnji Perkins je glavom srećom pucao preko gola.

U 26. prilika za Dinamo. Dva braniča u skoku s Oršićem, lopta se odbila u kazneni prostor, Oršić sam juri, ali vratar Areola bio je koju sekundu brži.Onda u 33, sjajan ubačaj Štefulja, odlično skače Ademi, a lopta ide tik iznad vratnice. Dvije minute kasnije dobra akcija Dinama, ali Oršić puca preko gola.

U 37. sjajno puca iz okreta Ivanušec, ali vratar izbacuje u korner, nakon kojeg Ivanušec cilja, ali lopta ide malo pokraj stative. U 39. dobar udarac Ashbyja, ali lopta ide iznad gola Livakovića. Dvije minute kasnije sreća za Dinamo. Jarmolenko je u kaznenom izvrtio Perića, ali udarac je blokiran. Potom puca Fornals, ali Dinamo gura u korner.

Bilo je to odlično prvo poluvrijeme za Dinamo. U drugom poluvremenu je počeo pljusak. Kreće pritisak West Hama. Dinamo se brzo vraća. Nakon kornera u 55, puca Theophile-Catherine pokraj gola. Opasno našada Ivanušec, gura Oršiću koji puca, ali vratar brani. Iz kornera Oršić u svom stilu po golu. Ali, golman je na mjestu.

U 64. izlaze Oršić i Andrić, ulaze Mišić i Jurić. Primjećuje se umor kod igrača Dinama što Kopić vidi. Dinamo proba držati rezultat, ali možda je prerano za zatvaranje. Izlazi Ademi, ulazi Bulat. Minuta je 70.

Ulazi Dilaver, izlazi Štefulj, igra se 80. minuta, Dinamo zatvara igru. Znaju i da Rapid vodi protiv Genka. Dinamo dobro drži loptu, troši vrijeme.

West Ham: Areola – Langelo, Alese, Baptiste, Ahsby – Fornals, Kral, Noble – Vlašić, Perkins, Jarmolenko

Dinamo: Livaković – Perić, Theophile-Catherine, Šutalo – Štefulj, Gojak, Ademi, Ristovski – Oršić, Andrić, Ivanušec