DINAMO U EUROPA LIGI: Dva puta Ademi i Gavranović za pobjedu nad Estoncima 3:1

Nakon što je izgubio od Ferencvaroša i propustio Ligu prvaka, Dinamo je u Maksimiru dočekao estonskog prvaka Floru Talinn u borbi za mjesto u Europa ligi. Pobjedom 3:1 Dinamo će tako 13. put ostati u jednom europskom natjecanju.

Vidjelo se odmah koliko je Dinamo jača ekipa. U 11. minuti 1:0. Majer se riješio čuvara na desnoj strani i ubacio, a Gavranović je lijepo utrčao i zakucao glavom.

U 26. minuti je 2:0. Sjajni Petković šalje čudesnu loptu kroz obranu Flore do Gavranovića koji nesebično gura Ademiju, koji s dva metra zabija u prazan gol. Dinamo i dalje napada, u 29. Stojanović centrira, ali mu bježi lopta i na kraju odsjeda na gredi.

Mrežu gostiju načeo je Gavraović uz sjajno dodavanje Majera

U nastavku gosti maju tri kornera jedan za drugim, ali bez veće opasnosti za gol Dinama. A onda u 53. minuti opet sjajni Petković pronalazi Oršića koji puca, ali pogađa stativu. Onda u 55. ima priliku Livak za goste, ali pogađa vanjski dio mreže. Estonci pokušavaju zabiti.

Dinamo kao da je malo stao. U posljednje vrijeme kao da je to već pravilo. Flora desetak minuta igra bolje. I eto brzo kazne. U 65. minuti gosti smanjuju na 2:1. Sinjavskij se sjurio, dođao do 16, nitko ga nije zatvorio, i pogađa bliži kut Livakovića, koji je možda mogao bolje reagirati.

Konačno je i Dinamo zaigrao i išao po treći zgoditak. Ali, Estonci pokušavaju ne bi li izjednačili. Igra se 82. minuta i Dinamo ipak još nesigurno živi protiv objektivno mnogo slabije momčadi. Kastrati u 83. mijenja Majera. I onda ipak 3:1 u 87. minuti. Sjajna lopta s očima Petkovića koji je izigrao dvojicu, gurnuo do Ademija, koji zabija.

Dinamo: Livaković, Leovac, Gvardiol, Theophile-Catherine, Stojanović, Jakić, Majer, Ademi, Gavranović, Oršić, Petković

Flora: Igonen, Lilander, Purg, Kuusk, Lukka, Kreida, Soomets, Sinjavskij, Vasiljev, Alliku, Livak

Komentiraj