DINAMO TEŠKO OŠTEĆEN: Protiv Viktorije bio je penal na Baturini i nije bilo zaleđa kod gola Kulenovića

“Dinamo može biti razočaran ovom prezentacijom suca s obzirom na ove dvije ključne situacije koje su bile dosuđene na štetu Dinama”, rekao je za Dnevnik HTV-a stručni suradnik Marijo Strahonja nakon Dinamova poraza kod Viktorije Plzen.

Dinamo je prvi zaprijetio preko Ristovskog, no vratar Stanek uspijeva braniti. Viktoria je povela u 35. minuti. Lopta je nakon kornera pogodila u ruku Mišića, a priliku za gol s 11 metara nije propustio iskoristiti Thomas Chary. Isti igrač s 11 metara zabio je Zagorcu i u Zagrebu.

– Vrlo granična situacija s obzirom na to da je Mišić išao u skok, nije igrao rukom, kasnije je igrač suparničke momčadi igrao loptu glavom, međutim Mišić je tu podigao ruku iznad glave. U takvim situacijama ako lopta ide u centralni dio kaznenog prostora, zaustavlja let lopte, i može se dati za pravo sucu.

Vrijedi izdvojiti pokušaj Špikića s početka drugog poluvremena te udarac Mišića nakon kojeg je Baturina bio na odbijenoj lopti prije vratara Staneka, no nakon VAR analize, ipak ništa od kaznenog udarca.

– To je bila neprihvatljiva odluka suca, meni neobjašnjiva jer se radi o sucu koji je sudio i Ligu prvaka i bio u elitnoj grupi. To je čisti kazneni udarac. Baturina je kontrolirao loptu, gurnuo si loptu u prostor, nakon tog je vratar zakašnjelim startom ušao u Baturinu, srušio ga. Gotovo neobjašnjiva odluka na terenu samog suca, poslije VAR sobe koja nije pozvala suca na pregled, rekao je Strahonja za HRT.

U sudačkoj je nadoknadi Kulenović najprije zaprijetio, a onda nakon ubačaja Ristovskog i zabio, no VAR je utvrdio da je Ristovski ipak bio u zaleđu.

– Veliki propust glavnog suca i VAR sobe. Prije svega, one linije koje su oni povukli po mom sudu nisu dobro povučene i s druge strane ne nude nikakav dokaz da se radi o zaleđu. Ako nemate dokaza, onda morate dati za pravo pomoćnom sucu koji je u ovoj situaciji procijenio da se radi o čistom pogotku.