DINAMO SLOMIO OSIJEK: U Maksimiru mnogo prilika i velikih 4:1

Dinamo i Osijek igrali su u Maksimiru derbi 3. kola HNL-a, a Dinamo je na kraju pobijedio.

Dinamo je dobro krenuo s Petkovićem i Gavranovićem od prve minute i u 6. minuti već je 1:0. Dibamo ima korner, lopta stiže do Gavranovića koji puca, s linije izbija Silva, ali pogađa u leđa svog vratara Ivušića i lopta ulazi u gol.

Potom je Dinamo imao nekoliko prilika, ali zgoditka nije bilo. I onda u 40, minuti kazneni udarac za Osijek. Nakon kornera Ademi je povlačio Žapera. Zebec je dobio poruku iz VAR sobe i pregledom snimke dosudio je penal i pokazao Ademiju žuti karton. Bilo je sve čisto.

I onda puca Majstorović, ali Livaković opet na visini zadatka. Pročitao je njegov udarac i obranio.

Kada se već mislilo krenuti u svlačionicu u 45. minuti strašan udarac Kleinheislera iz slobodnjaka s 25 metara zaustavljava greda. Nekoliko sekundi kasnije Ivanušec iz voleja s 20 metara sjajno puca, a lopta dira prečku.

Osijek je u drugom dijelu krenuo u napad i odmah izjednačio. Zabio je Grezda. Žaper mu je lijepo spustio, a on je zakucao za 1:1. U 58, velika prilika za Dinamo. Petković sjajno prebacio do Tolića koji puca u vratara.

Potom u 61. minuti dvije prilike za Osijek, ali oba puta je Livaković na visini zadatka. Najprije brani odličan udarac Ercega, a potom i Talysa. I onda u 70. zabija Ademi za 2:1. Odlično mu je dao Gojak, Ademi puca, lopta je okrznula Majstorovića i ušla u gol.

U 80. minuti kazneni udarac za Dinamo. Talys je sapleo Komnena Andrića koji je sekundu prije ušao u igru. Andrić je s bijele točke zabio za 3:1.

Onda u 85. još jedan jedanaesteras, kada Škorić ruši Ademija. Komnen Andrić namješta loptu, ali prepušta Toliću koji pogađa za 4:1.

DINAMO: Livaković – Daničić, Theophile-Catherine, Dilaver, Moharrami – Burton, Ivanušec – Ademi, Gojak – Petković, Gavranović

OSIJEK: Ivušić – Talys, Škorić, Majstorović, Igor Silva – Žaper, Kleinheisler, Jugović – Ndockyt, Grezda, Erceg

Komentiraj