DINAMO SLAVIO NA RUJEVICI: Ademi za veliku pobjedu nad Rijekom 2:1

Rijeka je bila domaćin Dinamu na Rujevici u derbiju koji je mnogo odlučivao o tome tko će na kraju napetog prvenstva biti prvak Hrvatske.

Dinamo je ušao pospano u utakmicu i to platio već u 6. minuti. Abass je odlično dao do Čerina, a on je neometan s nekih 13, 14 metara pogodio  suprotni kut Livakovića, koji loptu nije mogao ni vidjeti. Bio je to prvi udarac Rijeke na gol.

Dinamo je potom živnuo i u 8. minuti Petković krade loptu Smolčiću, sjurio se prema golu Rijeke, ali umjesto da doda Oršiću, gubi loptu.

U 18. sjajna prilika za Dinamo. Mišić je sjajno dao Ristovskom, on ubacio, uletio je Petković, ali je Labrović obranio. Dinamo igra bolje, plete mrežu oko gola Rijeke. Ali Rijeka prijeti kontrama. U 23. sjajan ubačaj Abassa koji je Livaković morao boksati. U 26. sjajan potez Drmića, slomio je Bočkaja odličnim driblingom, ubacio, ali Abass je promašio loptu.

U 30. minuti dobra akcija Dinama, Bočkaj nalazi Oršića, on daje idealno za Gojaka, ali on puca vrlo loše pokraj gola.

U drugom poluvremenu ulazi Andrić umjesto Gojaka i odmah sjajno bježi obali Rijeke, ide ravno na golmana Labrovića, ali se u odlučujućem trenutku poskliznuo.

Emreli pravom golčinom za 1:1

U 57. Vukčević kod Rijeke ulazi, a Solano ide van. Emreli kod Dinama ulazi, Lauritsen izlazi. Dinamo sad igra sa četiri napadača. Ali priliku u 62. ima Rijeka, jer Drmić izbija sam pred Livakovića, ali vratar Dinama brani. I odmah prilika za Dinamo, ali ne snalazi se Ristovski.

Onda u 64. sjajno ubacuje Andrić, opalio je volejem Bočkaj ali pokraj gola. U 72. Labrović sjajno skida udarac Andrića, ali bilo je zaleđe. Odmah opasna kontra Rijeke, Drmić je u prilici, ali netko iz obrane Dinama baca loptu u korner,

U 77. nakon dobre lopte Šutala spetljao se Emreli umjesto da je odmah pucao. Špikić ulazi umjesto Ristovskog.

U 79. je 1:1. Prava golčina Emrelija. Andrić je sjajno poslužio Emrelija koji je s nekih 18 metara pogodio sam kut. U 83. sjajan napad Tolića, ali brani Labrović. Dinamo napada. I usdpijeva. U 86 iz gužve sjajno pogađa kapetan Dinama Ademi za 1:2.

U sudačkoj nadoknadi, Zebec isključuje Krešića nakon provjere VAR-a. Udario je Emrelija.