DINAMO RUTINSKI: U Maksimiru nadigrana Istra 4:1

U Zagrebu je Dinamo u Maksimiru dočekao Istru u utakmici 3. kola SuperSport HNL-a.

Dinamo je bolje krenuo u utakmicu i u 9. minuti kazneni udarac. Skrivioga je Marin koji je u kaznenom prostoru srušio u prodoru Moharramija. Sudac Pajač nije imao nikakvu dilemu.

Siguran je za 1:0 pogodio Oršić.

Dinamo je u dobroj prilici u 19. minuti kad je Menalo dao povratnu za Oršića koji je gađao s 15 metara. Ali promašuje zamalo.

Istre nema nigdje i Dinamo je u stalnim napadima. Ali kao da nema velikog pressinga. Kontrolira se igra.

I onda u 32. sjajan ubačaj Bočkaja, lijepo ulijeće Boško Šutalo i u svom debiju za Dinamo pogađa za 2:0. U 41. sjajan ubačaj Baturine na Menala, koji na dva, tri metra od gola nije uspio zahvatiti loptu.

U 45. Moharrami ruši Vinka Petkovića na rubu kaznenog prostora Išla je VAR provjera, ali nije bilo kaznenog udarca za Istru.

U nastavku ulazi Mišić umjesto Ademija. U 57. minuti kod Istre. Izlaze Žgomba i Galilea, a ulaze Caseres i Duvnjak. Trener Dinama odmara neke igrače. Dinamo kontrolira igru. Lauritsen, Ristovski i Antonio Marin ulaze za Dinamo, a izlaze Menalo, Dilaver i Šutalo.

U 72. je Moharrami s desna lijepo ubacio i našao Baturinu koji puca glavom pokraj gola. U 76. sjajna akcija Drmića, izašao je sam ba vratara Istre, ali nije uspio. Potom je Bočkaj odlično ubacio za Marina koji iz blizine glavom pogađa prečku.

I onda u 80. Bočkaj sjajno pogađa za 3:0. Četiri minute kasnije Bakrar je zabio za Istru. Nakon kornera je ostao sam i smanjio je vodstvo Dinama na 3:1. Emreli koji je tek ušao u igru zabija za 4:1, ali bilo je zaleđe.

No u 88. Emreli ponovno zabija i sad nema zaleđa – 4:1.

Sastavi
Dinamo: Livaković, Dilaver, Šutalo, Moharrami, Bočkaj, Ademi, Baturina, Ivanušec, Oršić, Menalo, Drmić

Istra: Majkić, Marešić, Galilea, Perković, Kadušić, Mlinar, Marin, Hujber, Žgomba, Petković, Barišić