DINAMO RAZOČARAO: Posljednja Gorica odigrala 0:0 na Maksimiru

Dinamo je u nastavku prvenstva dočekao u Maksimiru Goricu bez prvog napadača Brune Petkovića, koji se ozlijedio u prijateljskoj utakmici protiv slovenskog Brava. Igralo se po snijegu i vjetru. Gledatelja 3560.

Već u trećoj minuti Špikić je pogodio mrežu, no sudac Duje Strukan poništio je pogodak jer je Ristovski po njemu u začetku akcije napravio prekršaj.

Vratar Livaković se smrzavao jer Gorice nije bilo nigdje. Dinamo potom mnogo bolji s nekoliko prilika, ali 30 minuta igralo se bez golova.

Gorica je tek jednom ozbiljno zaprijetila u 32. minuti. Pokušaj Petkovića kad se odbila slučajno lopta do njega, on puca silovito, ali Livaković brani.

U 40. odličan ubačaj Bočkaja, Banić ispušta loptu, ali nema nikog da ju gurne u mrežu. Dinamo nadmoćan, ali nema prave prilike. Unatoč velikog posjeda lopte Dinamo nije u prvom poluvremenu uputio udarac u okvir gola, osim poništenog gola Špikića.

Dinamo je nastavio s pritiskom u drugom poluvremenu. Gorica se brani. Rijetki su izlazi prema naprijed. U 57. je sjajno opalio Ristovski, ali je Banić uspio obraniti.

U 62. kod Dinama izlaze Bočkaj i Ristovski, a ulaze Emreli i Moharrami. Kod Gorice ulazi Majstorović umjesto Pršira i Mitrović umjesto Petkovića.

U 69. Banić fantastično brani udarac s par metara Šutala koji je išao pod prečku. Spašava siguran gol. Prava okupacija njegovog gola. Posjed lopte je čak 74 posto u korist Dinama.

U 75. Menalo ulazi umjesto Špikića. Kod Gorice umjesto Fućka i Jurića ulaze Matavž i Ćosić.

U 79. pravi dar-mar pred vratarom Bunićem, Ademi je gurnuo za Ljubičića koji nije uspio gurnuti loptu u mrežu.

Dinamo: Livaković, Ademi, Ivanušec, Bočkaj, Ristovski, Ljubićić, Drmić, Mišić, J. Šutalo, Perić, Špikić

Gorica: Banić, Steenvoorden, Jurić, Suk, Fućak, Mrzljak, Raspopović, Krizmanić, Bralić, Pršir, Petković