DINAMO PRVAK: Golom Tolića i golčinom Bočkaja slomili Šibenik

Dinamo je gostovao kod Šibenika u važnoj utakmici predzadnjeg, 35. kola Prve HNL, jer mu je pobjeda značila potvrdu novog naslova prvaka – 23. po redu.

U 2. minuti priprijetio je udarcem Vidović, igrač Dinama na posudbi u Šibeniku, ali brani Livaković.

Dinamo je potom dobro krenuo i u 5. minuti Oršić je uputio udarac, a Rogić je to nekako skinuo. U 11. Petković na 16 metara, odlučuje se pucati ali preko gola. U 13. Tolić je poslao loptu na peterac, ali je Oršić malo zakasnio.

U 17.  Ivanušec u kontri dolazi do kaznenog prostora Šibenika, puca, a lopta se odbija prema golu, ali Rogić je opet spasio. Dinamo ima posjewd, napada, ali veliku priliku ima Grezda koji izlazi sam na Livakovića koji spašava Dinamo. U kontri prilika za Dinamo. Ali bez rezultata.

U 36. je Petković spustio lijepo glavom za Ivanušeca koji s ruba šesnaesterca puca pokraj gola. Napadi su konačno urodili plodom u 39. minuti. Za vodstvo Dinama zabija Tolić. Ubacio je Špikić oštro. a najbolje je reagirao Tolić.

Tolić je zabio za vodstvo Dinama.

U nastavku je umjesto Tolića ušao Andrić. Dinamo je pritisnuo domaćine na njihovu polovicu terena. I to se isplatilo. u 53. minuti Dinamo vodi 2:0. Petar Bočkaj sjajno je pogodio iz slobodnog udarca, nakon što je Ćurić igrao rukom na 20-ak metara od svog gola. Bočkaj je prebacio zid i pogodio rašlje.

U 61. žuti kartoni za Skorupa i Rogića, prvi zbog prekršaja a drugi zbog prigovora. Dinamo i dalje napadački. Drže loptu, kontroliraju igru. Šibenik dolazi do daha. Izlazi Špikić a ulazi Menalo. Igra se 70. minuta. Dinamo ne da Šibeniku da se razmaše.

U 81. Grezda udara Ristovskog i to je čisti crvenim ali sudac je to odspavao. Počelo je naguravanje, gužva, a Ristovski, Grezda i Bilić dobili su žute kartone. Zebec i VAR su pogriješili. Igra se 86. minuta.

Šibenik: Rogić; Mesa, Bilić, Kvesić, Attys – Skorup, Ćurić, Vidović, Mina – Grezda, Marin

Dinamo: Livaković; Lauritsen, Šutalo, Bočkaj, Ristovski – Ademi, Ivanušec, Tolić – Špikić, Oršić, Petković