DINAMO PROŠAO POLJUD: Petković iz penala za 1:1 protiv Hajduka

Na Poljudu su Hajduk i Dinamo igrali vječni derbi SuperSport HNL-a. Glavni sudac utakmice bio je Igor Pajač iz Svetog Ivana Zeline.

U petnaestak prvbih minuta Hajduk ima posed lopte, igra se od gola do gola, ali nema prilika. Dinamo dosta povučen. a potom počne plesti mrežu pred golom domaćina.

Biuk je nešto pokušao u 16. minuti, ali nije našao Livaju. U 17. sumnjiv korner za Dinamo, a u nabačaju Pajač kompenzira i sudi nepostojeći prekršaj Dinama u napadu. Potom Hajduk diže tempo. U 22. Melnjak je ubacio na Biuka, ali je on glavom pucao pokraj gola. Potom je Livaja je pred golom dobio loptu i pucao iz prve, ali pokraj gola. Livaja je tražio penal, ali ništa od toga.

U 24. prvi pravi pokušaj Dinama. Opalioi je Oršić iz daljine, ali nešto iznad prečke. Dinamo i dalje mlak, pasivan, i to mu se osvetilo u 27. minuti. Velika pogreška obrane. Iz kornera nabacuje Krovinović, Melnjak produžava do Livaje koji je sam na dva, tri metra i gura loptu u mrežu za 1:0.

Hajduk puno agresivniji, igrači jure za igračima Dinama kao osice. Dinamo još uvijek bez prave igre u 35. minuti kada Hajduk ima dva kornera za redom. Dinamo opet opasno živi. Opet jedna od loših igara. U napadu ništa, bez ideje. Neprepoznatljivi Dinamo. U 40. spašava Livaković kada Vuković puca iz velike blizine. Dinamovo poluvrijeme za brzi zaborav!

U drugom poluvremenu drugi Dinamo. Napadački. U 56, minutiu odlična akcija, iskosa je potregao Oršić, ali brani Sentić. U 59. promjene. Ulaze Mlakar i Grgić za Hajduk, a izlaze Sahiti i Fossati. Kod Dianam ulaze Ivanušec, a izlaze Špikić i Oršić. U 63, topovski udar i bakljada u stilu Torcide, a sudac prekida igru jer se ništa ne vidi.

Dinamo bolji i eto nagrade. U 71. penal za Dinamo. Pajač je pogledao snimku – Awaziem napravio prekršaj na Petkoviću. Dobio je žuti. Petković zabija za 1:1. Lopta u jednu a Sentić u drugu stranu. Dinamo i dalje napada. Užarila se astmosfera, ima naguravanja. Igra se 80. minuta i Atanasov ulazi umjesto Vukovića,

Hajduk pokušava ne bi li došao do gola. Ali Dinamo drži loptu. U 83. ulazi Drmić umjesto Petkovića. U 85. Lovrencsics i Čolina ulaze,a  izašli su Biuk i Mikanović. Opet lete baklje, opet se ništa ne vidi. Uobičajeno na Poljudu. Sudac prekinuo utakmicu drugi put. U 90. ulazi Ristovski umjesto Baturine.

Opet veliki dodatak – 8 minuta. Inače, Hajduk je u tim minutama pobjeđivao. Ali, Dinamodrži ritam. U 95. Bočkaj je opalio kao iz topa, ali preko gola. Drmić u 97. puca u vratara.

Glavnom sucu su pomagali Bojan Zobenica i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je bio Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR-sudac je bio Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR-suca Robi Kezele iz Rijeke.