DINAMO PRESKOČIO ASTANU: Za Ligu prvaka sada je na redu AEK

Dinamo je gostovao kod Astane u uzvratnoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Liguprvaka, gdje je u Kazahstanu branio veliku prednost od 4:0 iz prvog susreta.

U prvoj minuti je zaprijetila Astana. Tomasov je ubacio, a Moharrami ispred Aimbetova izbacio u korner. U 9. minuti opasno prijeti Dinamo. Pobjegao je obrani Astane, izbio pred Čondrića, koji je dvaput obranio njegove udarce.

U 24. kontra Dinama i vodstvo 0:1. Zabija Mahir Emreli. Nakon dodavanja Petkovića sjajno se okrenuo i u uskom prostoru uspio zabiti pokraj bloka i pogoditi za vodstvo Dinama. Minutu kasnije opasna kontra Astane. Pobjegao je Hovhanisjan i gađao bliži kut, ali je spreman bio Livaković.

U 36. velika prilika za Dinamno. Petković koristi nesporazum u obrani, izbija pred Čondrića, koji je istrčao i na tren odbio loptu, na nju je stigao Emreli i vratio je Petkoviću, koji je bio u zaleđu.

U 40. Emreli sam pred Čondrićem, ali ne uspijeva zabiti. U nastavku u 50. Emreli zabija, ali sudac kaže da je prekršaj u napadu.

Od 60. minute opsada gola Dinama.  Livaković je dvaput čudesno obranio udarce glavom protivničkih nogometaša. Dinamo i dalje opušten. Aimbetov je izbio sam pred Livakovića, ali on sjajno brani. Lopta se odbila do Darboea, a on je glavom pcuao pored gola. U 68. Marin i Bernauer ušli su umjesto Petkovića i Šutala.

U 87. minuti pogađa Marin za vodstvo od 2:0 za Dinamo.

Sastav Dinama: Livaković – Moharrami, Ristovski, J. Šutalo, Mihajličenko – Mišić – Špikić, Sučić, Ljubičić, Emreli – Petković

Sastav Astane: Čondrić – Hovhanisjan, Maročkin, Tomašević, Amanović, Vorogovskij – Tomasov, Ebong, Lončar, Aimbetov – Prokopenko