DINAMO OSVOJIO KUP: Nakon vodstva od 3:0 pobjeda nad Istrom 6:3

U Velikoj Gorici po teškom terenu natopljenom kišom igrali su Dinamo i Istra u finalu Hrvatskog kupa. Dinamo je pobjedom osvojio 16. svoj kup.

Dinamo je poveo već u petoj minuti. Brza i odlična akcija u kojoj Ademi šalje odličnu loptu, ulijeće Oršić i pogađa za 1:0.

U 9. minuti već je 2:0. Super kombinacija Oršića i Petkovića, koji šalje loptu na prvu stativu, a Ademi gura ispod Lučića za 2:0.

Dinamo je naoko umrtvio igru, a onda u 33- opet munjevitom akcijom došao do 3:0.  Šutalo je izgubio loptu, Petković daje Majeru, koji kreće u solo akciju, izbija pred Lučića i zabija za 3:0.

Dinamo se i dalje poigrava s Istrom, u jednoj rutinskoj igri. Istra ipak ne može do ozbiljne prilike.

Nakon sjajnog prvog poluvremena Dinamo se opustio, ubacio u dvije brzine manje i Istra smanjuje na 3:1, pa na 3:2 u istoj 53. minuti. Prava lekcija Dinamu da se ne smije stati.

Foto: Drago Sopta/HNS

Dinamo potom ubacuje opet u višu brzinu i u 59. minuti je 4:2. Sjurio se Ivanušec po lijevoj strani, pucao u desni kut, lopta je pogodila stativu, a Šutalo ju je zakucao u vlastitu mrežu u želji da spasi gol.

U 62. jedanaesterac za Istru. Zagorec, kojem je pobjegla lopta, želi ju izbaciti nogom i nespretno udara Ivančića. Gržan zabija za 4:3.

Dinamo opet diže tempo, ali ni Istra nije bezopasna. U 72. ozlijeđebog Ivanušeca mijenja Tolić. U 74. minuti puca odlično Gržan, ali Zagorac pravom paradom spašava Dinamo. U kontri igrači Istre se ne stižu vratiti, Mišić dugom loptom nalazi Tolića, koji se sjurio, na lijevo dao samom Oršiću koji pogađa za 5:3.

U 81. Gavranović zabija, ali bilo je zaleđe.Ali dvije minute kasnije Gavranović zabija za 6:3. Opet briljantna kontra. Tolić sjajno daje s desna na lijevo Gavranoviću koji pogađa.

Ulazi Kastrati i odmah gađa prečku.

Dinamo: Zagorac; Ristovski, Theophile, Lauritsen, Gvardiol; Jakić, Ademi; Ivanušec, Majer, Oršić; Petković

Istra 1961: Lučić; Šutalo, Galilea, Tomašević; Hujber, Blagojević, Ivančić, Sergi; Gržan, Hara, Bande