DINAMO ODLUČIO: Zoran Mamić ostaje trener, ali i sportski direktor

Zoran Mamić ostaje trener Dinama. Nakon vatrogasne mjere zbog smjene Igor Jovičevića i privremenog sjedanja na klupu mlađeg Mamića u klubu su se nadali da će izbornik Slovenije Matjaž Kek preuzeti mjesto šefa struke u Dinamu.

Bivši trener Rijeke zahvalio se i poručio da ostaje u Sloveniji, a Uprava starog i novog prvaka Hrvatske odlučila je da je Zoran Mamić najbolje rješenje za klub jer novo prvenstvo i kvalifikacije za Ligu prvaka počinju vrlo brzo. Uz trenersku funkciju on će i dalje biti sportski direktor.

Priopćenje GNK Dinamo prenosimo u cijelosti.”Uprava GNK Dinamo donijela je odluku o imenovanju Zorana Mamića za glavnog trenera prve momčadi kluba. Prilikom donošenja ove odluke vodili smo računa da Zoran Mamić kao bivši trofejni igrač, kapetan momčad, dugogodišnji sportski direktor a od 2013. do 2016. glavni trener, najbolje poznaje sustav Dinama.

To je osobito važno u svjetlu činjenice da će odmah po završetku postojeće sezone biti započeta nova sezona, u kojoj su naše ambicije osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske i plasman u neku od UEFA liga. U trenerskom mandatu Zorana Mamića osvojili smo pet trofeja, igrali Europa ligu te Ligu prvaka u kojoj pamtimo veliku pobjedu nad Arsenalom u Maksimiru.

On je u tom razdoblju promovirao i dao priliku nizu mladih igrača poput Marka Pjace, Danija Olma, Nikole More, Borne Sose, Filipa Benkovića, Filipa Brekala, Amera Gojaka. Uspjesi koje je Zoran Mamić ostvario i u svojoj inozemnoj trenerskoj karijeri u kojoj je s Al Ainom igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva dodatno osnažuju odluku o njegovoj imenovanju na mjesto trenera 1. momčadi GNK Dinamo.

Uz posao glavnog trenera Zoran Mamić će zadržati i funkciju sportskog direktora. Ovim imenovanjem gospodina Mamića na dvostrukoj funkciji nastavljamo s racionalizacijom i odgovornim poslovanjem sukladno svjetskoj gospodarskoj krizi uzrokovanoj pandemijom COVID 19.”

Komentiraj