DINAMO NEPORAŽEN NA POLJUDU: Erceg donio vodstvo i na kraju spašavao Hajduk

hajduk, dinamo

Vječiti derbi Hajduka i Dinama, ovaj put u Splitu pred burnih oko 25 tisuća navijača u  13. kolu Prve HNL završio je 2-2.

Hajduk je bolje ušao u igru, bio je žustriji, mao više loptu u nogama. Onda je Bašić u 18. minuti iz slobodnog udarca s oko 20 metara uzdrmao gredu. Hajduk potom još agresivniji, više drži loptu na polovici Dinama. I u 21. minuti sjajna prilika za Hamzu koji promašuje. Hajduk je borbeniji, njegovi su igrači svugdje gdje je lopta.

Dinamo pokušava nešto iz protunapada, i onda u 30. minuti na scenu stupa Soudani koji puca s lijeva i pogađa vanjski dio vratnice. Dinamo potom preuzima inicijativu, ali nema pravog udarca na gol. I onda kontra Hajduka u 38. minuti i Erceg zabija za 1-0. Posve zasluženo.

U drugom poluvremenu Dinamo je krenuo silovito. I imao je dvije velike prilike., ali ništa od izjednačenja.

I naravno, ne može u Splitu bez bakljade i prekida koji je trajao pet, šest minuta. Dinamo potom sve čini ne bi li postigao zgoditak. Ademi je po ulasku donio žestinu i bio dva puta u prilici.

Kakva šansa u 75. minuti za Dinamo! Stipica u zadnji trenutak nakratko odbija jednu ubačenu loptu, a ispred Olma Lopez spašava čisti gol. Tri minute kasnije Pejin je svirao prekršaj za Dinamo na nekih 20 metara, a Moro iz slobodnog udarca gađa jako loše i puca preko gola. Ulazi i Ćorić.

I Dinamo se isplatilo ofenziva. Benković pogađa za 1-1. A malo zatim Henriquez za vodstvo Dinama 2-1. A onda u 93. minuti Pejin dosuđuje kazneni udarac i Erceg pogađa za 2-2.

Sudac je bio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca, pomoćnici su mu Goran Pataki iz Đakova i Borut Križarić iz Čakovca.

DINAMO: Livaković, Stojanović, Sigali, Benković, Sosa, Soudani, Doumbia, Olmo, Moro, Antolić, Hodžić.

Klupa: Zagorac, Ademi, Lecjaks, Henriquez, Ćorić, Rrahmani, Gojak.

HAJDUK: Stipica, Tudor, Nižić, Lopez, Memolla, Radošević, Savvas, T. Bašić, Hamza, Erceg, Ohandza.

Klupa: Letica, Bosančić, Almeida, Kožulj, Ismajli, Teklić, Šehić.