DINAMO NADVISIO RIJEKU: U Maksimiru 4:0 golovima Ademija, Kadziora, Oršića i Gojaka

Derbi u Maksimiru igrali su Dinamo i Rijeka u 24. kolu HT Prve HNL.

I još susret nije dobro ni počeo, Dinamo je poveo u 24. sekundi igre. Zabio je za 1:0 kapetan Arijan Ademi. Nadmudrio je obranu Rijeke i matirao mladog Pandura uz pomoć stative.

Ademi je zaprijetio u 25. minuti. Odlično mu je dao Majer, a Ademi posve sam na nekoliko metara glavom tuče pokraj gola.

Minutu kasnije Dinamo zabija. Oršić je ubacio, Kulenović poentirao, ali pomoćni sudac dignuo je zastavicu signalizirajući zaleđe Oršića. Strukan je konzultirao VAR i nakon nekoliko minuta je donio odluku da nema zgoditka i da ostaje 1:0.

Rijekas je bolje krenula u drugo poluvrijeme, ali prvu priliku imali su u 60. minuti. 60′ Gorgon je glavom spustio, Čolak je primio loptu, ali pokušaj ide daleko od gola. Dvije minute kasnije izlazi Kulenović, a ulazi Petković, koji u posljednje vrijeme grije klupu. U 68. izlazi Majer, a ulazi Gojak. Rijeka i dalje bolja, napada.

Petković je u 81. minuti pokazao da nije zaboravio dobro igrati. Sjajan prodor po lijevoj stranu, ulazak prema šesnaestercu i odličan ubačaj na Kadziora koji zabija za 2:0. I onda u 85. zabija i Oršić za čistih 3:0. U 93. minuti 4:0. Petković sjajno potegao, dao Kadzioru, a on Gojaku, koji zabija.