DINAMO NADIGRAO RIJEKU: Gosti dobro prošli, bilo je samo 3:1

Večeras je odigran derbi 8. kola SuperSport HNL-a između nogometaša Dinama i Rijeke na Maksimiru.

Dinamo je odmah zaprijetio i u 7. minuti Ivanušec je imao jako dobru priliku- Pucao je s ruba šesnaesterca, ali ravno u Labrovića. Dvije minute kasnije Ristovski centrira, Petković puca glavom sa sedam, osam metara, ali pokraj gola. Dinamo stalno napada.

Kod Rijeke se u 13. minuti ozlijedio se Krešić, a u igri je Vlasenko koji odmah ruši Petkovića na rubu 16 metara, Iz slobodnjaka Bočkaj pogađa živi zid. Dinamo u stalnim napadima. Rijeka se brani, ne prelazi centar, teško živi, ali Dinamo ne pogađa.

U 26. u prilici Oršić, ali Labrović briljantno brani. Dvije minute kasnije Rijeka konačno kapitulira. Oršić je centrirao iz kornera, a Lauritsen u skoku glavom pogađa kut Labrovićevog gola. Riječani se nisu ni snašli a već je 2:0 za Dinamo. Minuta 30. i sjajna akcija. Oršić i Petković odigrali su brzi dupli pas, Oršić je vratio u peterac, a Špikić pogađa glavom.

Mrešu Rijeke načeo je Lauritsen.

Dinamo i dalje u visokom pritisku. U 37. kombinacija  Oršića, Ivanušeca i Petkovića, koji daje Ristovskom, a on u punom trku puca preko gola.  U 39. prvi udarac Rijeke prema Livakoviću. Pucao je Djouahra. U 44. sjajna akcija Dinama. Opet Oršić i Petković odigravaju krasan dupli pas, Oršić puca, ali malo pokraj stative.

U nastavku u 46, prilika za Rijeku – Halilović je lijepo ubacio, a Lunetta, koji je tek ušao, puca glavom, no Livaković brani. u 48. Moharrami je povukao, vratio za Špikića koji puca ravno u Labrovića. Potom je Mišić sjajno opalio s ruba 16, ali ravno u Labrovića. Dinamo opet reda prilike. Rijeka nešto aktivnija nego u prvom poluvremenu. U 56. je opalio Ivanušec ali ravno u vratara.

U 60. opet sjajna akcija Dinama i Oršić u svom stilu gađa malu mrežicu za 3:0. Poslužio ga je idealno Ivanušec. Potom izlaze Baturina i Ivanušec, a u igri su Ademi i Ljubičić. U 65. Mišić daje Moharramiju a on poslužuje Petkovića koji puca pokraj gola.

U 66. Drmić mijenja Petkovića, koji je odigrao još jednu odličnu utakmicu. U 77. umjesto Špikića ulazi Emreli. U 78. je opalio Oršić ali pokraj gola.

U 82. odličan udarac Frigana koji sjajno skida Livaković. Dinamo se opustio, i eto kazne. Vrančić je ubacio iz kornera i Vlasenko iz gužve gura loptu u mrežu za 3:1.

RIJEKA: Labrović – Grgić, Krešić, Galešić, Smolčić – Liber, Hodža, Ampem, Halilović, Djouahra – Djuričin.

DINAMO: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Šutalo, Bočkaj – Mišić, Ivanušec, Špikić, Baturina, Oršić – Petković.