DINAMO NADIGRAO HAJDUKA: Kastrati i Oršić za pobjedu na Poljudu

Derbi 4. kola Prve HNL igrali su na Poljudu Hajduk i Dinamo, a Zagrepčni su u boljoj igri došli do pobjede.

Hajduk se pokazao na početku kao opasniji takmac i u 11. minuti lopta se odbija do Diamantakosa, ali on puca ravno u Livakovića.

U 19. minuti lijepa akcija Dinama, kombinacija Oršića i Petkovića, Oršić puca i pogađa Jradija u ruku. Bebek ide konzultirati VAR i kaže kako nema kaznenog udarca.

Iza toga igra se ravnopravno s poluprilikama s obje strane. Dinamo polako preuzima inicijativu i to je urodilo plodom.

U 42. minuti sjajna akcija Dinama. Majer daje Oršiću, koji šalje loptu na drugu stranu gdje ju Kastrati zakucava za 0:1. Prvi zgoditak Kastratija u dresu Dinama.

U drugom poluvremenu Dinamo je već u 49. minuti mogao povisiti na 0:2 iz čiste prilike. Majer je krasno dao do Petkovića koji petom vraća povratnu loptu na deset metara od gola, natrčava Kastrati, ali puca ravno u Posavca, a odbijanac ispred Ošrića čisti Hajdukova obrana.

No minutu kasnije je 0:2 i sjajan pogodak Oršića. Riješio se Todorovića i briljantnim udarcem s 25 metara pogodio same rašlje. Dinamo potom ima dvije čiste prilike. Najprije u 54. se Majer rješava Dimitrova i puca s nekoliko metara, ali Posavec brani. Minutu kasnije sjajno puca opet Majer, ovaj put iz okreta, ali Posavec opet brani.

U 56. ušli su kod Hajduka Dolček i Jakoliš, a izašli Nejašmić i Todorović.

Dinamo je i dalje bolja momčad. Igra se pred golom Hajduka. Hajduk popušta, ne može prema naprijed. U 67. kod Dinama izlaze Majer i Petković a ulaze Gavranović i Ivanušec. Potom izlazi debitant Jakić a ulazi kod Dinama Gojak.

U 71. dobra prilika za Dinamo, puca Gojak, a u korner izbija Dimitrov. I onda velika prilika za Hajduk u 75. ali Livaković je opet nesavladiv. Gyurcso ubacuje iz slobodnjaka, Gvardiol promašuje, ali Vušković sjajno puca glavom s pet metara, ali Livaković fantastično brani.

U 85. minuti sjajna prilka za Gavranovića, ali Posavec brani. I onda kada to nitko nije očekivao Jurić pogađa glavom nakon kornera u 87. minuti za 1:2. Dinamo opet u situaciji da spašava pobjedu nakon što je mogao postići nekoliko zgoditaka. Igra se čak šest minuta nadoknade.

Ipak Dinamo drži loptu, k tome i napada. Hajduk pokušava dugim loptama. U 4. minuti nadoknade Hajduk ima korner. Na kraju lopta u sigurnim rukama Livakovića. I onda Kastrati silovitoo tuče, ali Jakoliš izbacuje s golne crte.

Komentiraj