DINAMO I SLUŽBENO PRVAK: U Maksimiru nadvisio Goricu 4:1

Posljednju utakmicu ove sezone SuperSport HNL-a 36. kolu Dinamo je bio domaćin Gorici.

Utakmica nije bila rezultatski bitna jer je Dinamo već potvrdio 17. naslov u posljednjih 18 godina, a gosti su osigurali ostanak kao pretposljednja ekipa lige.

Posljednji put kao sudac na HNL travnjaku bio je i Riječanin Ivan Bebek, koji se na toj utakmici oprostio.

Dinamo je imao posjed, bio bolji, ali iz prvog udarca u 5. minuti Gorica je povela. Mrzljak je ubacio s lijeve na drugu stativu, a Ndockyt je loptu iz prve zakucao u bliži kut Livakovića.

Dinamo potom stalno napada. U 23. sjajan udarac Petkovića još bolje brani Radošević. A onda u istoj minuti ipak 1:1. Ivanušec odlično daje za Ljubičića koji izbija sam pred Radoševića i zabija.

U 33. brza akcija Dinama. Ivanušec je pokrenuo akciju, Petković proslijedio petom do Baturine koji ostavlja Ivanušecu koji pogađa za vodstvo 2:1.

U nastavku, u 53. Ivanušec je po drugi put zatresao mrežu, ali gol je poništen jer je asistent Moharrami bio u zaleđu prije upućivanja centaršuta.

U 55. kazneni udarac za Dinamo. Penal za Dinamo! Kapulica je srušio Petkovića. Ali Petkovićev udarac s 11 metara radošević lako brani.

U 80. Špikić zabija za 3:1. Kombinacija dvojice igrača koji su tek ušli u igru. Drmić je proigrao Špikića koji je išao 1 na 1 s Radoševićem te zabio.

U 83. Livaković izlazi iz igre, možda i posljednji put kao igrač Dinama. U igru umjesto njega ulazi Zagorac. Navijači su Livakovića ispratili gromoglasnim pljeskom.

U 88. je nakon pokušaja Drmića ua 4:1 zabio Dino Perić.