DINAMO DOBIO HAJDUKA: Mario Cvitanović slavi s ekipom pobjedu od 3-1 u svom prvom derbiju

Podijelite članak

mario cvitanović

U Zagrebu su igrali vječni derbi Dinamo i Hajduk u četvrtom kolu HNL-a, koji su dobili domaćini s 3-1.

Dinamo je dobro otvorio i već na početku stvorio sjajnu priliku iz koje je poveo 1-0. Sjajni Lecjaks uzima loptu na lijevoj strani na polovici Hajduka, gura za Hodžića, a on odmah šalje za Ćorića, koji izlazi sam za Stipicu i pogađa sam kut.

Počela je u Maksimiru i kiša, pravi pljusak. Vlašić u jednom trenutku presjeca loptu koju je Antolić loše vratio Benkoviću. Ali, spašava Sigali.

Dinamo je potom opet nadmoćan, ima loptu više u nogama, ai zgoditaka nema. U 38. minuti iz kornera lijepi ubačaj Ćorića, glavom puca Fernandes, ali Stipica brani.

U nastavku je za Hajduk ušao Futacs i odmah za dvije minute, u 47. prolazi Sigalija hitro Ohandza, ubacuje i Futacs gađa natkoljenicom prečku.

dinamo, hajduk

Hajduk je krenuo čvršće, dublje prema obrani Dinama. Umjesto ozlijeđenog Ćorića ulazi Olmo. Hajduk pokušava, ali je Dinamo opasan u napadima.

I onda hladan tuš za navijače Dinama. Iz naoko bezopasne situacije obrana Dinama zaboravlja na Nižića koji ostaje sam i loptu iz kornera gura u gol za 1-1.

Igrala se 74. minuta kada je Futacs teško ozlijeđen! Pao je nakon duela s Benkovićem i držao se za koljeno. Sada izlazi iz igre i voze ga prema bolnici. Zamijenio ga je Šehić.

Dinamo žestoko napada ne bi li pooveo i u 77.  zgoditak. Olmo je pokupio  Soudanijevu loptu, opalio i pogodio donji lijevi kut Stipicine mreže. Tri minute kasnije Fernandes probija lijevu stranu, Henriquez puca i Stipicu, a Soudani zabija pod prečku za 3-1.

Sudac utakmice je bio Mario Zebec. Momčadi su igrale u sastavima:

DINAMO: Livaković; Stojanović, Benković, Sigali, Lecjaks – Antolić, Moro – Ćorić, Fernandes, Soudani – Hodžić.

HAJDUK: Stipica; Juranović, Nižić, Carbonieri, Memolla – Radošević, Savvas, Hamza, Vlašić – Said, Ohandza.

 

Komentiraj