DINAMO BOLJI OD GRUZIJACA: Oršić zabio, a potom i iznudio penal

Dinamo je gostovao u Gruziji protiv Saburtala u 2. pretkola Lige prvaka i pobijedio pred uzvrat u Zagrebu.

Gruzijski prvak je u dvije utakmice prvog pretkola bio bolji od Sheriffa i izbacio Zorana Zekića iz Europe.

Dinamo je na početku umrtvio igru. Prepustio je Gruzijcima da drže lopt. Igralo se do 21. minute bez udarca na gol. Pucali su prvi domaćini. Diasamidze je potegao s nekih 17 metara, ali je Livaković lako obranio.

U 24. Dinamo je pokušao preko Gojaka kojem je dao Gavranović, ali je pucao loše. U 31. Kadzior je probao je iznenaditi Migineišvilija iz daljine, ali je gruzijski vratar obranio.

I onda velika prilika za Dinamo u 39. minuti. Gavranović je nanizao cijelu obranu i išao sam pred vratara, mogao je dodati i lijevo i desno, ali je pucao, a vratar je obranio.

U drugom poluvremenu sjajna prilika u 51. minuti Rolovića, koji je pucao glavom, ali je Livaković obranio u velikom stilu. Potom se diže Dinamo. Nižu se akcije, ali jalove, bez prave prilike. A onda se i to dogodilo.

Hajrović je prodro po desnoj strani, ubacio, a sve je lijepo završio glavom Oršić u 67. minuti za 0:1 i vodstvo Dinama. Ulazi Petković umjesto Gavranovića.

Gruzijci daju sve u napad ne bi li izjednačili. Ali, onda kazneni udarac za Dinamo. Igrala se 76. minuta kada je Margvelašvili jako grubo startao Oršiću na nogu unutar kaznenog prostora i češki sudac pokazao je na bijelu točku. Siguran strijelac za 0:2 bio je Bruno Petković.

Na kraju je počeo i snažni pljusak, što je otežalo uvjete za igru.