DINAMO BEZ SREĆE: Pobijedio 1:0 Sevillu u sjajnoj igri i oprostio se od Europa lige

Dinamo je u Maksimiru dočekuao Sevillu u uzvratnoj utakmici doigravanja za osminu finala Europa lige. Podsjetimo, u prvoj je utakmici Sevilla pobijedila 3:1.

Dinamo je ušao sa željom, napadački. U 14. ubacio je Theophile, bio je tu Oršić, lopta u korneru. Tri minute kasnije opet dobar prodor Dinama, ali ubačaj Ristovskog nije nitko stigao. U 20. minuti pokašava MIšić, ali lopta se odbija u korner. Treći za Dinamo.

U 34. sjajan prodor Tolića koji je prešao dvojicu, dao je Gojaku koji je srušen u srazu s Carlosom. Svi su skođili i tražili jedanaesterac, ali sudac se oglušio na zvižduke.

U nastavku dvije promjene kod Seville – Navas i Delaney ušli su umjesto Monitela i Carlosa. Kod Dinama nema zamjena. I odmah u 48. dobar napad Seville. Kounde je nadskočio Dinamovu obranu, ali udarac glavom uhvatio je Livaković.

Sevilla je sve opasnija, kao da su umirili Dinamo. Ulazi Bulat umjesto Tolića. Dinamo je stao. Sevilla polako plete mrežu i kontrolira igru.

Onda tri promjene kod Dinama. Izlaze Ristovski, Petković i Štefulj, ulaze Špikić, Emreli i Bočkaj. Minuta je 61. I onda penal za Dinamo.

Acuna je igrao rukom u duelu s Bulatom! Siguran s bijele točke za 1:0 zabija Mislav Oršić, Dinamo juri drugi zgoditak koji bi ga odveo u produžetke.

Sjajna akcija i prilika za Bočkaja u 75. Odličan udarac, ali vratar baca u korner. Minutu kasnije ubacuje Špikić, Menalo puca, ali vratar opet gura u korner.

Dinamo odličan. Igra se pred golom Seville, redaju se napadi. Ali, Sevilla se uspješno brani, odugovlači. Onda je Oršić opalio iz daljine, ali preko gola. Bilo je to u 89. minuti. Četiri minute nadoknade. Crveni karton za Sevilku. Delaney je srušio Emrelija koji je prešao dvojicu.

Dinamo: Livaković – Theophile-Catherine, Šutalo, Franjić – Ristovski, Mišić, Gojak, Štefulj – Tolić – Petković, Oršić

Sevilla: Bono – Montiel, Kounde, Carlos, Acuna – Rakitić, Fernando, Gomez – Ocampos, Mir, Corona