DILBER O GOTOVINI: Jedini sam znao gdje je general dok se skrivao – ni supruga Dunja to nije znala

Ante Gotovina, uhićenje

Mnogo toga oko spektakularnog bijega i četverogodišnjeg skrivanja generala Ante Gotovine po Hrvatskoj i inozemstvu javnosti ni danas nije poznato.

Jedini čovjek koji je s njim svih tih godina bio u kontaktu je Željko Dilber, njegov prijatelj, kum i suborac, koji je za Daraski list otkrio neke zanimljive detalje.

A sve to prije no što će se u filmu Antuna Vrdoljaka o generalu Gotovini prikazati neke potankosti njegova života u bijegu nakon raspisivanja Interpolove tjeralice.

“Vrdoljak se nekoliko puta sastao s Antom koji nije imao nikakvih intervencija na sadržaj filma, samo mu je rekao da ga pozove na promociju.  Ante Gotovina, general

Ipak, vjerujem da će Anti i meni biti dana prilika uoči promocije pogledati film kako bismo utvrdili odgovara li radnja činjenicama”, rekao je Dilber za Zadarski list.

Četiri je godine Željko Dilber bio jedina osoba koja je znala gdje se skriva Gotovina, što dovoljno govori o prijateljstvu i međusobnom povjerenju.

“Istina je da sam jedini znao gdje je Ante i da radi njegove sigurnosti to nije znala ni njegova supruga Dunja. Što se tiče mjesta njegova skrivanja, evo prvi puta ću reći gdje se nalazio i kako sam odlazio tamo. Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate. Svaki put bih unajmio drugi brod i otišao do otoka na kojemu se Ante trenutno nalazio, odnoseći mu hranu i čistu odjeću. Skrivanje po ovim otocima trajalo je dva mjeseca, a onda je prešao granicu i sklonio se u inozemstvu”, rekao je Dilber među ostalim za Zadarski list.