DETALJI UBOJSTVA U SPLITU: Zna se tko je nožem ubio mladog nogometaša, sina jedinca

Istražuje se svaki detalj kako bi se sklopio kolaž ubojstva koje je noćas potreslo Splitm kada je Ante R. (31) nožem ubio 22-godišnjeg mladića.

Postoji i krunski dokaz, snimka s balkona obližnjeg hotela ispred kojeg se ubojstvo i dogodilo.

“Odmah po saznanju za događaj, izlaskom na mjesto događaja sve osobe koje smo dovodili u vezu s događajem smo doveli u službene prostorije policije, a tijekom istraživanja dvije osobe su uhićene i nad njima je istraživanje”, potvrdila je Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

“Šetao sam ovdje, vidio lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim – što je ovo? A oni govore ‘brat ti je ubio nekoga'”, ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan Rušić.

On je nožem usmrtio mladog nogometaša (Foto: Screenshot/RTL)

Uz dva starija brata, policija je privela i Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on sudjelovao u sukobu koji je nastao kada su braća od skupine mladića tražili novac.

Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici.

Hitna pomoć stigla je za par minuta, no ubodna rana bila je fatalna. Mladi nogometaš Luka B., inače iz sportske obitelji, sin jedinac, preminuo je na putu za bolnicu.

Branio je za kadete Mosora do izbijanja korone.

Njegov trener Marin Grčić za Dalmatinski portal kaže da je Luka bio primjeran, pristojan i odličan momak, redovit na treninzima. Bio je talentiran i za mali nogomet, kaže trener Grčić.