DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Kod Đakova poginuli mladići od 18 i 23 godine

PU osječko-baranjska objavila je detalje stravičnog sudara tri automobilka kod Đakova u kojima su dva mladića poginula a više ih je ozlijeđeno.

Ovo je njihovo priopćenje:

Jučer, 13. veljače, oko 19,40 sati, 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom i kretao se županijskom cestom ŽC-4292 iz smjera mjesta Dragotin u smjeru Đakova.

Dolaskom do križanja s državnom cestom D7 (đakovačka obilaznica), koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, 23-godišnjak nije zaustavio automobil na znak „Stop“ te je nastavio kretanje kroz križanje bez zaustavljanja.

U tom trenutku cestom s prednošću prolaza kretao se automobil iz smjera Piškorevaca u smjeru Osijeka, kojim je upravljao 19-godišnjak te svojim prednjim dijelom udario u desnu bočnu stranu vozila 23-godišnjaka, nakon čega su oba vozila nastavila nekontrolirano kretanje i udarila u osobni automobil koji se zaustavio na znaku „Stop“.

U prometnoj nesreći smrtno su stradali 23-godišnjak i 18-godišnjak, 23-godišnjak je zadobio ozljede opasne po život, 19-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozlijede, dok su dva 20-godišnjaka i jedan 21-godišnjak lako tjelesno ozlijeđeni.

Na mjesto prometne nesreće pomoć unesrećenima pružili su djelatnici Hitne medicinske pomoći Đakovo i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasno društva iz Đakova.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavili su policijski službenici Policijske postaje Đakovo.

Kriminalističko istraživanje ove teške prometne nesreće se nastavlja.