DETALJI STRAŠNE NESREĆE: Poginuli uzorni mladići – nogometaš i dva člana DVD-a

Smokvica na Korčuli zavijene je u crno nakon teške prometne nesreće koje se rano jutros u 00.45 sati dogodila na dionici ceste D-118 Vela Luka-Blato.

Mladić (19) je upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registrarskih oznaka, bog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo izvan kolnika i udarilo u stablo.

Od zadobivenih ozljeda sva trojica mladića su, na žalost, smrtno stradali na mjestu prometne nesreće.

U vozilu su se kao putnici nalazila još dvojica mladića u dobi od 22 i 24 godine.

Policija je na mjestu događaja obavila očevid kojim je utvrđeno da nitko od nastradalih tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.

Neslužbeno, alkohol nije uzrok tragedije. Sva trojica mladića dolaze iz Smokvice, malog mjesta koje ovakvu tragediju ne pamti.

Riječ o uzornim mladićima, dvojica od njih bili su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

“Danas je Hrvatsko vatrogastvo zavijeno u crno. U teškoj prometnoj nesreći na Korčuli poginula su tri mladića.

Poginuli su dvoje kolega iz DVD  a Smokvica. Ovim putem izražavamo duboku sućut Obiteljima stradalih i njihovim kolegama. Počivajte u miru Braćo po vatri”, stoji u objavi na stranici Vatrogasci. “Oni su naši heroji”.

Jedan od poginulih bio je aktivni nogometaš lokalnog nogometnog kluba.

“Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne”, objavili su o tragično preminulom Korčulaninu.

U Smokvici će zbog ove tragedije proglasiti sedmodnevnu žalost.