DETALJI POLICIJE: Četverostruki ubojica pucao iz kineskog kalašnjikova

Na konferenciji za medije PU Šibensko-kninske o četverostrukom ubojstvu, govorio je načelnik uprave Ivica Kostanić koji je rezimirao postupanje policije i zahvalio građanima na pomoći u pronalasku automobila i muškarca za kojeg se sumnjalo da je počinitelj zločina.

“Počinitelj je 30. siječnja 2021., koristeći oružje kalibra 7.62 odnosno kinesku verziju kalašnjikova, ubio tri osobe, a onda se autobilom ubijenog 62-godišnjaka uputio prema Vodicama. Parkirao je ispred trgovine u vlasništvu 47-godišnjaka i u trenutku kad je on ušao u auto u najmjeri da napusti trgovački centar, počinitelj je u automobil ispalio više hitaca iz automatskog oružja. Iz istog je sebi oduzeo život”, rekao je Kostanić.

Osumnjičeni je nelegalno posjedovao i jedan pištolj, zračnu pušku te ukupno 302 komada različitog streljiva. Govoreći o motivu, Kostanić je rekao kako je vjerojatno riječ o poslovnom odnosu vezano za stečajni postuak kao i za iznos za koji su ili su trebale biti prodane nekretnine u stečajnom postupku.

Počinitelj je kalašnjikov nabavio i posjedovao ilegalno. Istražujemo kako, dodao je.

“Na mjestima ubojstva, kod skladišta na Ražinama smo našli 16 čahura automatskog oružja, a u automobila 47-godišnjaka 21 čahuru.

U vozilu osobe za koju pretpostavljamo da je ubio, našli smo pištolj CZ i 125 komada streljiva, prigušivač za automatsku pušku i nož u futroli.

U Škodi smo našli automatsku puška s 28 komada streljiva, i lovačka patrona. U jednoj njegovoj kući je nađeno streljivo za pištolj, zračna puška s optikom, streljivo za lovačku pušku… U drugoj kući nađena je stečajna dokumentacija koja je izuzeta”.

Odgovarajući na novinarska pitanja načelnik Kostanić rekao je i kako dosadašnjim izvodima nije utvrđeno da je bilo što ukazivalo na ovaj krvavi ishod.

“Nije pronađeno nikakvo oproštajno pismo”, rekao je.

Stravično četverostruko ubojstvo i samoubojstvo šokirali su Šibenik, ali i cijelu Hrvatsku.

U subotu je u Vodicama ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik, Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug.

Osumnjičeni 57-godišnji ubojica, Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca istog dana je pronađen mrtav pored automobila u vodičkom zaleđu.

Komentiraj