DETALJI NESREĆE NA SLJEMENU: Nad provalijom mladići od 19 i 18 godina – skupi Mercedes je za otpad

Pisali smo o prometnoj nesreći koja se dogodila na Sljemenu kada je Mercedes s dvojicom mladića sletio u noći i visio nad provalijom.

”Tata, sletio sam sa Sljemenske ceste. Negdje peti, šesti zavoj. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Zeznuo sam. Oprost”, javio se u 2.02 sata nakon ponoći u srijedu preko mobitela M. Š. (19) svome ocu.

Vatrogasna postrojba Zagreb hitno je stigla na Sljeme i započela zahtjevnu akciju izvlačenja Mercedesa s dva putnika iz 20-metarske provalije.

Vozač i njegov suputnik D.K. (18) zaradili su samo masnice, dok će godinu dana stari Mercedes, inače vrijedan oko 40 tisuća eura, na otpad.

Otac mladog vozača I. Š. za Jutarnji list je rekao:

”Tu večer su bili na vidikovcu. Kad su krenuli doma, sin mi je rekao da mu je u jednom trenutku na cestu istrčala srna pa je skrenuo uz sam rub ceste gdje je bilo nešto šodera, a kad je htio ispraviti kotače, auto je proklizao i počeo se prevrtati.

Pet, šest puta se okrenuo i zaustavio ispred nekog debla uz rizik daljnjeg propadanja”.

Rekao je i da se osjeća odgovornim jer je sinu dao auto. A sina je policija prekršajno prijavila za izazivanje prometne nesreće, ali i zato što nije brzinu prilagodio stanju na kolniku, a za što je propisano 500 kuna novčane kazne. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač nije bio pijan.

PISALI SMO:

NESREĆA NA SLJEMENU: Mercedesom sletjeli u provaliju – unesrećene spašavali vatrogasci – čitajte OVDJE.

Komentiraj