DETALJI NAPADA U PAKRACU: Bacio bombu na radnike HEP-a, jedan se bori za život

U Pakracu, u Ulici Jana Žiške, jutros u 9:19 M. A. (71) je bacio eksplozivnu napravu na tri muškarca, djelatnika HEP-a koji su mu došli isključiti struju.

“U bolnicu su zaprimljena tri pacijenta. Dva su stabilno, treći je životno ugrožen. Jedan ima ozljede od šrapnela po cijelom tijelu, drugi u području abdomena. Treći ima višestruke ozljede”, rekla je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.

“U srijedu 27. siječnja 2021. oko 9.19 sati u Pakracu u Ulici Jana Žiške, muškarac je iz kuće bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca djelatnika HEP-a.

Tom prilikom su 52-godišnjak i 55-godišnjak ozlijeđeni i prevezeni u bolnicu u Pakrac radi pružanja daljnje liječničke pomoći, dok je treći muškarac starosti 53-godine naknadno zatražio liječničku pomoć. U eksploziji je došlo do oštećenja susjednih kuća. Vezano za navedeno uhićen je 71-godišnjak i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja”, poručila je Policijska uprava Sisačko-moslavačka.

Bombu je muškarac bacio na djelatnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Da je riječ njihovim djelatnicima, potvrdili su i iz HEP-a.

Poslali su priopćenje dok se tek znalo za dvojicu ranjenih.

“Dana 27. 1. 2021. oko 9:15 tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o., Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobila tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć. Više informacija o okolnostima samog događaja moći ćemo dati nakon završetka policijskog očevida.

Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao.

Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika”, rekli su u priopćenju.

Komentiraj