DERBI NA POLJUDU: Bolji Dinamo neporažen – Torcida imala bakljadu

Podijelite članak

hajduk, dinamo

Na Poljudu je odigran najveći derbi hrvatskog nogometa između Hajduka i Dinama, u koji su Zagrepčani ušli s 10 bodova prednosti.

Igralo se pred 20.000 gledatelja, a Dinamo je bio opasniji u početku, pa je priprijetio već u 5. minuti. Lopta dolazi do Šunjića koji puca sa 16 metara, ali je Posavec sjajno obranio. u 22. nova prilika za Dinamo. Oršić je pobjegao, izbjegao zaleđe, bio sam, imao nekoliko igrača, a on poslao loptu domaćinima.

Onda dolazi do velike pogreške Livakovića u 40. minuti. Pogrešno je procijenio let lopte, koja je stigla do Jaira, ali srećom na njegov ubačaj nema nikoga iz Hajduka. Bebek dvije minute kasnije svira prekršaj Hajduku na 20 metara nakon pada Gyurcsa, koji sam izvodi slobodnjak, ali pogađa živi zid.

Nastavlja se borbeno u drugom poluvremenu, ali loše. U 50. Rrahmani puca glavom s pet metara i promašuje cijeli gol. U 54. Gavranović u gužvi na 20 metara i gura do Olma, ali on puca loše.

U 61. Oršića mijenja Kadzior, a Ademi Hajrovića. U 65. minuti prekid, jer na utakmicama s Dinamom je već postalo normalno da na Poljudu padaju baklje u teren. Pa onda dva, tri prekida u dimu, koje izaziva Torcida.

Igralo se čak sedam minuta nadoknade.

HAJDUK: Posavec, Juranović, Vučur, Lopez, Filip, Hamza, Palaversa, Caktaš, Jairo, Gyurcso, Ivanovski. Klupa: Blažević, Said, Jurić, Fomitschow, Tudor, Ismajli, Jradi

DINAMO: Livaković, Stojanovič, Rrahmani, Dilaver, Teophile, Gojak, Šunjić, Oršić, Olmo, Hajrović, Gavranović. Klupa: Zagorac, Ademi, Budimir, Petković, Lešković, Perić, Kadzior.

Komentiraj