DENIS KULJIŠ: Nastavlja se Hasin džihad protiv zagrebačkih institucija – tko je sljedeći?!

kuljiš, hasanbegović

Nastavlja se Hasin džihad protiv zagrebačkih institucija i najavljuju nove mjere – oduzimanje imovine komunističkim tajkunima – piše na Facebooku naš poznati novinar i publicist Denis Kuljiš, aludirajući na “ofenzivu” Zlatka Hasanbegovića.

A potom Kuljiš dodaje:

Ankica bi lako mogla ostati bez vile koju su stekli tako da su staricu, prvotnu vlasnicu, bez njene privole strpali u starački dom (pomagao je Edo Murtić, on je i pronašao vilu).

A tko je sljedeći od viđenih zagrebačkih uličara? Masaryk se za sad izvukao za dlaku (nemam vremena, ali rado bih napisao kraći esej o Thomasu Garrigueu i njegovu značju za slavenstvo), a zatim, tko zna…

Recimo, Jurišić nije siguran, čovjek je pravoslavac, tu iz Jaske, a zaustavio je tursku vojsku u pohodu na Beč. Trebalo bi analizirati je li to bilo naposlijetku korisno ili nekorisno za hrvatsku stvar…

I sa Zrinskim je isto, u Mađarskoj je došao glave Sulejmanu, a što se to tiče nas Hrvata? Doduše veliki vezir je bio Mehmedpaša Sokolović, a on je bio Srbin, pa ako je to bilo i protiv njega upereno, u redu je… Zatim Mažuranić. Napisao je ”Smrt Smailage…” što zbilja nije sasvim košer, politički.

Smail-aga Čengiić bio je posljednji vitez, došao je u Hercegovinu skupljati porez i hajdučka banda iz Crne Gore na čelu s Novicom (isto pravoslavac, pretpostavljam) mučki ga smaknula na spavanju. Jedna zanimljiva reinterpretacija političkih prilika u tom slučaju izašla je u ”Kritici” 1970. ili 1971., ali više se ne sjećam tko je bio autor. Ali u tom smislu je išlo – problematično ubojstvo inače besprijekornog čovjeka na službenoj dužnosti.

Mislim da bi se Mažuranac mogao preimenovati iz trga braće Mažuranić u Trg bratića Bušića, Zvonka i Bruna. Jedan je navodno ubio američkog policajca (zapravo je iskorišten kao paravan u jednoj Udbinoj operaciji), a drugi je glumio terorista u filmu koji se snimao za švedsku televiziju, kao čista persiflaža.

PISALI SMO:

DENIS KULJIŠ: Nitko mi neće uzeti Masarykovu ulicu – ne vjerujem u uspjeh desničarskog džihada – čitajte OVDJE.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/denis.kuljis/posts/10214224010657951″ bottom=”30″]