DEMONSTRACIJA SILE: Putin je u Sredozemlje poslao brod s nadzvučnim projektilima

Ruski predsjednik Vladimir Putin ispratio je u misiju ratni brod opremljen nazvučnim projektilima. Trebao bi predvoditi rusku flotu na Sredozemlju.

Izvor: Media servis

I dok ruska javnost raspravlja o odgovornosti za pogibiju velikog broja vojnika u napadu na Makiivku ruski predsjednik u demonstraciji moći ispratio je suvremeno naoružani brod u novu misiju.

Vladimir Putin je video vezom s ministrom obrane Šojguom i zapovjednikom fregate admiral Gorškov iskoristio priliku za demonstraciju ruske vojne moći.

“Ovo je uobičajena stvar, ali ovoga puta brod je opremljen najmodernijim nadzvučnim sustavom i raketom Cirkon, a kao što sam već rekao nema mu sličnog nigdje u svijetu. Siguran sam da će takvo moćno oružje pouzdano zaštititi Rusiju od potencijalnih vanjskih prijetnji.”

Brod bi nakon isplovljavanja iz matične luke Severomorsk i prolaska Atlantikom i Indijskim oceanom trebao službovati u Sredozemlju, vjerojatno uz obale Sirije. Admiral Gorškov naoružan je nadzvučnim raketama Cirkon, koje imaju brzinu od 9 maha i domet od 1000 kilometara.