DEMOKRATI: Surova HDZ-ova izborna trgovina ne bira – uzimaju osobama s invaliditetom

Surova je HDZ-ova izborna trgovina jer ne bira, već mete sve pred sobom, a u tom procesu prvi na liniji stradavanja su socijalno najugroženije osobe, poručuju Demokrati.

Pola milijarde kuna HDZ je uzeo osobama s invaliditetom kako bi kupio mir gromoglasnih poslodavaca, javlja portal Index Istrage, stoji u priopćenju Demokrata koje prenosimo u cijelosti:

HDZ-ov ministar rada i mirovinskog sustava, sredstvima je iz novčanih naknada obveznog kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom namirio poslodavce isplatom potpora za očuvanje radnih mjesta.

„Ne usudi se HDZ dirati u Vatikanske ugovore, povlaštene i braniteljske mirovine, a kamoli potaknuti nužne reforme javne uprave jer bi time ugrozio svoju poziciju pred izbore. Zato uzima socijalno najranjivijim hrvatskim građankama i građanima.“ – upozorava Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata i saborski zastupnik.

Smatra da bi se i Crkva sigurno složila za revidiranje Vatikanskih ugovora jer su spremni pomoći u trenutku kada korona pandemija i velika ekonomska kriza potresa cijelo čovječanstvo. Ni rebalans proračuna ne odaje pravu sliku stanja državnog proračuna, a nije niti približno spreman na moguće crne scenarije koji nas očekuju od jeseni, naglašava.

„Umjesto da zaštite socijalno ugrožene, pomognu radnicima, ojačaju poslodavce potičući puls razvoja oni helikopterskim razbacivanjem novaca poreznih obveznika razorno trguju koristeći staru „zavadi pa vladaj“ i „dobro zamuti“. – ističe Mrsić.

U ovom trenutku kada nam je suglasje, jedinstvo i odgovornost prijeko potrebno, ciljano se stvara jaz u društvu na svim frontama, poslodavac-radnik, lijevi-desni, šareni i bez boje, kako bi sakrile činjenice i nahranili privatni džepovi poručuju Demokrati. Ovaj način neodgovorne i nadljudske vladavine neće potaknuti Hrvatsku prema naprijed i to u trenutku kada nam je najpotrebnije jer se državna kasa prazni brzinom munje, a dugovi rastu eksponencijalno.

„HDZ-u moramo stati na kraj ako mislimo da nam mladi i radno sposobni ostanu u Hrvatskoj. Suočit ćemo se s najvećim egzodusom naše djece koju ni povijest ne pamti. To ne smijemo dopustiti.“ – zaključuje Mrsić.

Komentiraj