DAVORKO VIDOVIĆ: Teza da Socijaldemokrati angažiraju strane lobiste je apsurdna i tendenciozna

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović osvrnuo se u petak na napise u Večernjem listu koji govore kako su Socijaldemokrati angažirali američkog lobistu da ocrni SDP i predsjednika Milanovića.

„Da nije tragično bilo bi smiješno na ovakav način pokušavati diskvalificirati Socijaldemokrate. Indikativno je da se taj tekst pojavio na naslovnici jednog visokotiražnog lista. Mi Socijaldemokrati nemamo nikakvog razloga za angažiranje američkih lobista, ta cijela insinuacija je apsurdna, niti za to imamo novaca jer svi naši novci odlaze u SDP koji njime plaća svojeg američkog Browna“, izjavio je Vidović.

Kazao je kako je začuđujuće da premijer proziva Socijaldemokrate da organiziraju štrajkove i manipuliraju sveučilišnim profesorima i znanstvenicima kako bi srušili Vladu, a sada se pojavljuju navodi da definiraju i uređuju američku politiku na ovim prostorima.

„Sve skupa ukazuje da očigledno stranka koja je ispod 1% rejtinga nije baš tako nevažna na političkom prostoru. Netko se nečega boji“, ustvrdio je Vidović.

Objasnio je kako je istina da je Ivica Pančić bio član Socijaldemokrata i da je boravio u privatnom posjetu SAD-u na poziv svojeg nekadašnjeg prijatelja te je tom prilikom boravio u Kongresu i razgovarao o političkoj situaciji i iznosio svoje stavove i mišljenja.

„Kao što je jasno sam i obrazložio, rekao je da je djelovao samostalno, da ga Socijaldemokrati nisu ovlastili niti poslali u Washington da lobira. Danas nas je i kontaktirao te je istupio iz stranke jer smatra da svojim ostankom čini štetu stranci“, kaže Vidović.

Naglasio je kako su Socijaldemokrati svakodnevno u kontaktu s predstavnicima drugih država no da postoji „sveto pravilo da se nigdje vani ne kaže ni jedna gruba riječ ili kritika na račun bilo koje institucije u ovoj zemlji“.

„Vani uvijek branimo našu zemlju, naše interese, nikada ne difamiramo, optužujemo i kritiziramo bilo koju instituciju pa tkao ni predsjednika države niti bilo koje druge stranke. Oni koji rade drugačije osuđujemo kao one koji ne rade u interesu ove zemlje. To je prava i jedina istina“, zaključio je Vidović.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!