DAVORKO VIDOVIĆ: Nisam za opoziv Grlića Radmana, treba ga izvrgnuti ruglu

Saborski zastupnici aktualnim prijepodnevom sutra počinju novu saborsku sjednicu na kojoj je 200-tinjak točaka dnevnog reda, a koja donosi pregršt novih, ali i zakona u drugom čitanju.

Izvor: Media servis

Što možemo očekivati na aktualcu, pitali smo šefa Kluba zastupnika Socijaldemokrata Davorka Vidovića:

“Mi ćemo ići s pitanjima koja su vezana za aktualnosti, vezana za položaj naših ranjivih skupina u društvu, a posebno će ići pitanje za neke uskraćene odgovore koje nam premijer nije dao, vezano uz afere koje potresaju ovu zemlju.”

Na dnevnom redu je i 60-ak oporbenih prijedloga koji su duže vrijeme na čekanju i prebacuju se s jedne sjednice na drugu. Vidović nam je više rekao o prijedlozima Socijaldemokrata:

“Jedan od zakona koji smo mi predlagali tiče se uvođenja femicida kao kaznenog djela, a koji je Vlada, kao što vidimo, prihvatila i sada stavila u svoje zakone, a to se događa sa čitavim nizom naših prijedloga. Meni bi bilo jako drago da naš Zakon o logopedskoj djelatnosti, problematici koja se tiče velikog broja ljudi, a koji je u proceduri, da se konačno stavi na dnevni red. Tim više jer ga je Vlada odbila tvrdeći da će ona predstaviti svoj.”

Afere vladajućih nastavile su se i ovog ljeta. Nakon afere ‘plin za cent’ u Ministarstvu gospodarstva, brojne negativne reakcije stigle su na račun dividendi ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana u tvrtki Agroproteinka, kao i problema u kojima su se našli seljaci zbog svinjske kuge, a smatra se da ministrica poljoprivrede Marija Vučković nema sve konce u rukama kada je taj problem u pitanju. Razmišljaju li stranke o opozivu ministara? Opozivom se produžuje život ministara, smatra Vidović.

“Meni se čini puno politički probitačnijim izvrgnuti ruglu ovo ponižavanje od strane ministra i Vlade građana ove zemlje tvrdnjama tipa da čovjek na svom računu nije vidio 2,1 milijun eura na svom računu. To je skandalozno.”

Osvrnuo se i na nove izbore, no nije otkrio s kime točno pregovara o zajedničkom izlasku pred birače:

“Mislim da je konačno došlo vrijeme da idemo s ponudom nekih novih rješenja, što se tiče Socijaldemokrata. Mi bismo htjeli pronaći saveznike u političkom životu i civilnom društvu da kažemo dosta ovakvom tipu politike. Potpuno je svejedno zove li se to HDZ, SDP, ovako, onako. Moramo promijeniti političku paradigmu i početi uspostavljati uzuse ponašanja koji priliče normalnom demokratskom društvu. Inače ovo sve skupa nema previše smisla.”