DAVOR ŠUKER: HNS u plusu 11 milijuna i 200 tisuća kuna

Hrvatski nogometni savez održao je Skupštinu, koja je odgođena u travnju zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Media servis

Prije početka rada Skupštine videovezom održana je minuta šutnje za sve preminule od posljednje sjednice koja je održana u prosincu 2019. godine. Nakon toga se predsjednik Davor Šuker obratio okupljenima prigodnim govorom:

“Članovi Skupštine usvojili su Izvješće o radu Izvršnog odbora i drugih tijela Saveza za 2019. godinu te Završni račun za 2019. godinu. Usvojene su i promjene financijskog plana za 2020. godinu, nastale uslijed izmjena u kalendaru natjecanja i programu aktivnosti, uzrokovanih globalnom pandemijom. Planirani su prihodi od 267.220.000,00 kn te rashodi u iznosu od 256.020.000,00 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 11.200.000,00 kn.”

Izvršni direktor Marijan Kustić kratko je rezimirao ovu turbulentnu sezonu: “Iza nas je teška godina i zato moram pohvaliti sve sportske djelatnike u klubovima, članove Skupštine i Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Šukerom, jer smo se uspješno nosili sa svim izazovima. Među rijetkim smo savezima u Europi koji su uspješno okončali natjecanja u muškom, ženskom i malom nogometu, i probali smo cijelo vrijeme razmišljati nekoliko koraka unaprijed. Ne bismo uspjeli da nismo imali dobru suradnju. Rezultati pokazuju da smo radili dobro, i da smo imali kvalitetnu suradnju sa Stožerom civilne zaštite te Ministarstvom turizma i sporta kojima se također zahvaljujem. Imali smo i odličnu suradnju s Uefom i Fifom, pri čemu nam je od velikog značaja članstvo našeg predsjednika u Izvršnom odboru Uefe.”

Na kraju je predsjednik HNS-a Davor Šuker dodao: “Nadam se da će ova pandemija što prije završiti, da će nam cjepivo koje dolazi omogućiti da igramo EURO s navijačima i da ćemo sljedeći puta imati priliku održati sjednicu Skupštine kako smo inače i navikli – uživo, licem u lice. Hvala vam na vašem doprinosu”, poručio je predsjednik.

Odgovori