DAVOR MATIJEVIĆ: SDP će, bez funkcija u vlasti, podržati sve što je u interesu Splita

Splitski SDP-ovac Davor Matijević uoči drugog kruga izbora za splitskog gradonačelnika rekao je da će podržavati kvalitetne projekte Puljkove vlasti u interesu grada.

Izvor: Media servis

Nakon prvog kruga izbora u Splitu jasno je da Ivici Puljku za većinu u gradskom vijeću nedostaje jedna ruka, a svi su odmah u podršku uračunali SDP ili Most. Davor Matijević SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika o podršci Ivici Puljku kaže…

“Mi ćemo podržavati kao i do sada sve što je kvalitetno i u interesu grada Splita, ali ćemo inzistirati na vrijednostima za koje sam se zalagao ka vijećnik i sada u kampanji. Odnos grada prema umirovljenicima, osobama s invaliditetom, nacionalnim manjinama. Pitanje stambene politike gdje na periferiji grada najjeftiniji kvadrat košta 4 tisuće eura. To su inicijative kojima ćemno se baviti i tražiti podršku Ivice Puljka.”

Ponovio je da SDP neće tražiti neki položaj u vlasti u zamjenu za podršku…

“Moj je stav koji ću iznijeti na tijelima stranke da on treba izabrati predsjednika gradskog vijeća, a SDP po meni ne bi trebao imati nikakve funkcije u izvršnoj vlasti, apsolutno ništa. Ivica Puljak je pobjedio voljom sugrađana, ima legitimitet i treba preuzeti odgovornost za upravljanje gradom.”