DAVOR FILIPOVIĆ: Razotkriva se nesposobnost Tomaševića da upravlja Zagrebom

“Prvo je bilo imenovanje članova Uprave uz kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa pa smo došli do afere javni bilježnik, gdje je angažirana sestra člana NO-a”, rekao je govoreći o situaciji u Zagrebačkom holdingu Davor Filipović, gradski zastupnik HDZ-a, gostujući na N1 televiziji.

“Iz Možemo! su tvrdili da nisu znali za tu vezu, ali kroz istup Ante Samodola vidjeli smo da je Tomislav Tomašević znao da se radi o sestri Ratka Bajakića. Dalje, ništa nismo mogli čuti od članova Uprave, što je isto nezabilježeno. Ovi događaji razotkrivaju nesposobnost Tomislava Tomaševića da upravlja gradom. Možemo ovo gledati kroz prizmu podjele plijena unutar Možemo!. Bajakić se htio miješati u rad Uprave, davati im upute, ali vidimo da je izvršavao naloge gradskih vlasti”.

Filipović kaže da je Tomašević lagao kada je prošli tjedan u Skupštini na pitanje o problemima u Holdingu rekao da problema nema.

“Ne poznajem ni Samodola ni Vukovića, no ljudi koji rade samnom na Ekonomskom fakultetu i kojih ih poznaju, kažu da su to stručni i pošteni ljudi. Tomislav Tomašević htio je isturiti kao da bira poštene i iskusne, a htio je zapravo u Holdingu raditi u vlastitom interesu, a ne u interesu građana”, rekao je Filipović za N1.

Osvrnuo se i na kosture iz ormara o kojima je govorio Tomašević. “Mi od gradonačelnika čuli koji su to kosturi. Ono što govori, ti dugovi, to nisu kostori jer je poznato. Kostur je kad vam doleti ovrha od 100 milijuna kuna od koje ne možete disati disati, a da nitko nije za nju znao, za ove su stvari svi znali”, rekao je Filipović.

“Po Tomaševićevim izjavama, 18 godina se pripremao, četiri godine je bio gradski vijećnik, a sad daje izjave kao da je pao s Marsa. Građane boli briga kako dolazi na posao, biciklom ili pješice, od njega očekuju da rješava probleme”, zaključio je Filipović.